Endi mellett Gróf Dávidot kérdezték a Honvéd elleni győzelem után.

Nem mindennapi estét tudhat maga mögött Botka Endre: egykori klubja, a Honvéd ellen ünnepelhetett bajnoki címet, ráadásul életében először a Ferencváros csapatkapitányi karszalagja is felkerült a karjára.

Titokban nagy vágyam volt, hogy a Honvéd ellen legyünk bajnokok – mondta a 25 esztendős védő a Nemzeti Sportnak. – Nekem egyértelműen presztízs volt egykori csapatom ellen pályára lépni, és persze fontos volt az is, hogy minél hamarabb lezárjuk a bajnokságot. Az utolsó három mérkőzésnek felszabadultan vághatunk neki, kedd este volt mit ünnepelni.

A játékosok a Hungária körútról a Népligetbe buszoztak, ahol több száz drukkerrel közösen ünnepeltek. Botka Endre elmondása szerint a mulatozást azért nem vitték túlzásba, hiszen szombaton mégiscsak az Újpest elleni derbi vár rájuk. Ami pedig a csapatkapitányi karszalagot illeti…

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer én is lehetek a Ferencváros csapatkapitánya. Még ha csak húsz percre, fél órára is. Gyorsan megnéztem, korábban kik viselték a szalagot, és óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy kedd este az én karomon volt. Egyébként a lehető legjobbkor került rám, hiszen addigra már mindkét vádlim görcsölt, úgy elfáradtam. A karszalagtól aztán újult erőre kaptam, és semmiféle fáradtságot sem éreztem.

Botka Endre szerint a címvédés már csak azért is nagy szó, mert bizonyították, a sikerek sem teszik őket kényelmessé.

Nem véletlen, hogy ilyen nagy előnnyel állunk a fehérváriak előtt. Most igenis ekkora a különbség a két együttes között. Sokat fejlődtünk abban, hogy azokat a mérkőzéseket is megnyerjük, amelyeken nem játszunk jól. Ennek köszönhető a mostani nagy különbség.

Otthon a családommal ünnepeltem. A nagy buli majd a bajnokság végén lesz – mondta a Borsnak a Fradi kapusa, Gróf Dávid, aki 2017-ben a Honvéddal is aranyérmes lett.

Sajnálom, hogy a hangulat nem volt az igazi, alig voltak nézők, ráadásul a családom sem szurkolt a helyszínen. Az idény végére rányomta a bélyegét a járványhelyzet.

A 31 éves játék mindössze hat NB I-es meccsen kapott szerepet ebben a szezonban, viszont éppen a bajnoki címet bebiztosító meccset végigvédte. Gróf kiemelte: számára a csapat sikere volt a legfontosabb, nincs benne hiányérzet.

Ezekre az eredményekre lehet építkezni. A következő szezonban nem fogunk megelégedni az Európa Ligával, szeretnénk bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe és sorozatban harmadszor is megnyerni a bajnokságot – tette hozzá a kapus, aki még nem tudja, mit hoz számára a jövő, ha a nyáron Bogdán Ádámmal erősít a Fradi. – Gyerekkorom óta ismerem Ádámot. Akár jön, akár nem, én teszem a dolgom, aztán meglátjuk, mi lesz.