Aranyszavak a 31. bajnoki cím megszerzése után, avagy “ez lesz az első szabadnap három hét után, úgyhogy belehúzunk!“.

Remélem, nagy ünneplés vár ránk, de nem tudjuk, hogy az edző hogyan fog hozzáállni. Megnyertük a bajnokságot, ezt meg kell ünnepelni, remélem ő is részt vesz benne” – nyilatkozta az M4Sport kamerája előtt Sigér Dávid, aki tavaly szeptemberben mutatkozott be a nemzeti csapatban, ezzel pedig ő lett magyar válogatott történetének 1000. játékosa.

Ez a szezon nagyon rendhagyó volt a megszakítással, bíztam benne, hogy le tudjuk majd játszani a meccseket. A legemlékezetesebb az európai kupaporondon vívott meccseink voltak, azt teljesen más világ volt. Nagyon örülnék neki, ha évről-évre ilyen csapatokat tudnánk Magyarországra hozni. A klub jól válogatatta össze a játékosokat a szakmai stábhoz. Megvan az összhang a stáb, a játékosok, és a szurkolók között is. Nagyszerű játékot játszunk, ami többnyire élvezetes, de azt is megtanultuk, hogyan kell egy góllal megnyerni a meccseket” – folytatta Sigér Dávid, aki végezetül hozzátette, hogy a hosszúra nyúlt bajnoki évad végén szívesen meginna egy sört, felnyitna egy üveg pezsgőt, mert a csapattársaival rengeteg munkát tettek a bajnoki címvédésbe.

Sajnos egy elég speciális bajnoki ünneplésen vagyunk túl. Ez volt a mai mérkőzés célja, hogy bebiztosítsuk a bajnoki címet, és az összes még nyitott kérdést lezárjuk. Ez volt pályafutásom egyik legjobb éve, sikerült bejutnunk az Európa Ligába, és ősszel bírtuk is az ezzel járó kettős terhelést. Ez utóbbi nagy dolog, látva az előző évek hasonló teljesítményeit. Amikor kellett, jól játszottunk és ennek köszönhetően biztosítottuk be a bajnoki címet” – mondta az FTC első számú kapusa, a kedd este csak a kispadon helyet kapó Dibusz Dénes, aki gratulált poszttársának, a december után ismét a kezdőben szereplő Gróf Dávid. „Egész évben nagyszerűen dolgozott, megérdemelte, hogy pályára lépjen, és jó teljesítményt is nyújtott a mérkőzésen” – beszélt elismerően a korábbi Honvéd-játékosról a 29 éves kapus.

A Honvéd egy nagyon komoly sorozatban volt az elmúlt hetekben, kettő, maximum háromnapnyi pihenőjük volt egyes meccsek között, ami meglátszott a mai játékukon. 20 perc után már látszott, hogy nem bírják a labdatartásunkat jól kezelni” – beszélt a siker titkairól Lovrencsics Gergő, a Fradi jobbhátvédje.

Tavaly is telt ház volt a vendégszektorban, idén is elkísértek százan bennünket, ezt dobta a gép. Természetesen megköszöntük a szurkolóinknak a támogatást. Legközelebb megünnepeljük. Minden évben megvannak a céljaink, tavaly a bajnoki cím, majd az EL-csoportkörbe jutás volt. Most ismét lehetőségünk lesz a BL-ben indulni, ezúttal szeretnénk bejutni” – mondta az ismét rendhagyóra sikerült bajnokavatásról a magyar válogatott alapembere.

Nagy gratuláció a fiuknak, mert sorozatban két bajnokságot nyerni nem egyszerű, mert a Fehérvár nagyon erős ellenfél volt, igen komoly konkurencia” – értékelt az M4Sport kamerája előtt Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője. „Mindig a saját csapatomra koncentrálok, ezért nem tudom, mivel voltunk jobbak, mint mások. Nagyon örülök, hogy a szurkolók ilyen játékokat láthatnak tőlünk, és örülök, hogy a játékosok is elsajátították a mentalitást, amit kérek tőlük. Ez egy nyerő stílus” – tette hozzá a Fradival kétszeres bajnok szakember, aki végezetül elmondta, hogy most az ünneplésé a főszerep, de az Újpest elleni szombati meccsen is nagyon motiváltan fognak pályára lépni.

A télen a svájci Luganotól szerződtetett Vécsei Bálint is nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt, aki az első bajnoki elsőségét ünnepelhette a Fradival.

Boldogok a srácok, az egész csapat boldog, hogy le tudtuk zárni ezt a bajnokságot a mai mérkőzéssel. Mindenki úgy készült, hogy a három pontot el fogjuk hozni, és meglesz a bajnoki cím. Örült mindenki, hogy ezt a szép, hosszú bajnokságot egy kicsit hamarabb is be tudtuk fejezni. Ha megkérdeznénk tíz szurkolót, abból nyolc azt mondta volna, hogy az Újpest ellen akartak otthon ünnepelni. De mi úgy jöttünk ide, hogy lezárjuk ezt a bajnokságot, és szombaton felszabadultan megyünk ki a derbire. A télen érkeztem, így egy kicsit nehezebb dolgom volt, hiszen egy kész csapatba kerültem. Az volt a legfontosabb, hogy minél hamarabb átvegyem az edző kéréseit, és ebbe a rendszerbe beilleszkedjek. Örülök, hogy kezdőként számolt velem az edző. Remélem, hogy jövőre még több lehetőséget fogok kapni, és úgy fogjuk folytatni, ahogy befejeztük.

Kivonat: Csakfoci, Origo