A Honvéd játékosai szeretnék elérni, hogy ne ünnepelhessünk ma este.

Nincs megállás a Ferencvárosnál! Két nap pihenő után kedd este a Bp. Honvéd elleni összecsapás következik. A Kisvárda szombati kínkeserves 1-0-s legyőzése után Szergej Rebrov vezetőedző sajátos humorral megjegyezte: a kispestiek elleni összecsapásra ő biztosan friss lesz — ám játékosai aligha.

Az biztos, mostanában nem amiatt fáj a fejünk, milyen szabadidős programot szervezzünk a családunkkal — mondta mosolyogva Sigér Dávid, a zöld-fehérek középpályása. – A Kisvárda elleni mérkőzésen eleinte nehéznek éreztem a lábamat, engem is meglepett, hogy a második félidőre frissültem fel. Fél gőzzel senki ellen sem lehet játszani, a szakmai és az orvosi stáb figyel bennünket, csak az kap szerepet, aki jó állapotban van. Sok időnk nem volt pihenni az újabb mérkőzés előtt, de más csapatok is hasonló cipőben járnak.

A 30 esztendős középpályás nem panaszkodhat mostanában a formájára, a várdaiak ellen az ő beadásából született a gól, előtte pedig május végén a Debrecent győzték le (2-1) a duplájával. Szombat este a Kisvárda ellen Mihai Minca kapus öngóljának írtuk a győztes gólt, amelyet azonban Sigér Dávid a saját statisztikájában másként könyvelt el.

Ha nem ért volna bele a kapus, akkor is beakadt volna a beadás – érvelt a futballista. — Szignyevicsnek szántam a labdát, ha oda rúgom, ahová szerettem volna, a védő és a kapus sem ért volna oda. De így volt a legjobb, a labda a hálóban kötött ki. Egyébként nem az első gólomat rúgtam így. Korábban is volt olyan, amikor jobbról megpróbáltam beadni, a különbség annyi, hogy akkor a labda a hosszú felsőbe szállt. Nagy megkönnyebbülést éreztem, amikor láttam, a labda a kapuba jut, mert éreztem, a Kisvárda ellen vért kell izzadnunk a gólért.

Fogynak a fordulók, a Ferencváros előnye a hétvégén tovább nőtt a nagy vetélytárs Mol Fehérvár előtt, ez azt jelenti, a zöld-fehérek már kedd este bajnoki címet ünnepelhetnek. Csakhogy Sigér Dávid a Honvéd otthonában újabb kemény mérkőzésre számít, mivel a közelmúltban megizzadtak egymás ellen.

Amíg nem dőlt el a versenyfutás, nem hagyhat ki a figyelem! Addig nem vagyok nyugodt, amíg meg nem húzzák a vonalat alattunk. A Honvéd elkapta a fonalat, de nem csak ezért lesz nehéz a mérkőzés. Mindig is kemény meccseket játszottunk vele, ezúttal sem lesz sok gól. Nagyon oda kell figyelnünk, a kispestiek is szeretnének a bajnokságban minél előkelőbb helyen végezni. Most azonban senki sem lehet nálunk jobban motivált.

Hidi Patrik így nyilatkozott a mérkőzésről: “Önbizalomtól duzzadva játszhatunk, hiszen jó formában vagyunk. A Magyar Kupa-győzelem óriási erőt adott, ez látszik a játékunkon, felszabadultan futballozunk, élvezzük a játékot! Kedd este nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése, már csak azért is, hogy a Ferencváros ne ideiglenes albérletünkben ünnepelje bajnoki címét. Bár az éllovassal és a leendő aranyérmessel játszunk, ettől függetlenül úgy érzem, meglephetjük a Fradit. Persze tisztában vagyunk ellenfelünk erősségeivel. A támadósora, Tokmac Nguen, Isael, Olekszandr Zubkov és Franck Boli is nagy veszélyt jelent, a legtöbb meccset az ő megmozdulásaik döntik el.

Rászolgált a csapat az újabb első helyre, legyőzi a Honvédot is – vélte a 74 éves Juhász István olimpiai bajnok, az FTC-vel 4 bajnoki aranyérmet gyűjtött egykori fedezet. A korábbi legendás jobbszélső, a 73 esztendős Szőke István szerint Nguen Tokmac és Fanck Boli eldönti három pont sorsát.

A Fradi bajnok lesz, de nem kedden! – mondott ellent Tomás Tujvel, a Honvéd szlovák kapusa, aki comb- és a fejbőrében kapcsot visel a sérülései miatt. – Győzni megyünk az ideiglenes otthonunkba, különösen Ugrai Roland és Gazdag Dániel van remek formában.

Uzoma Eke: “Akárcsak a Fradinak, nekünk is vannak tapasztalt játékosaink, de az a kérdés, hogy ki mennyire lesz ott a pályán mentálisan. Ha engem kérdezel, ebből a szempontból talán tíz százalékkal jobban is állunk a Fradinál, mert egy nagyon jó szériában vagyunk. Van egy kis mentális előnyünk, önbizalommal léphetünk pályára a Fradi ellen. Ez is egy plusz motivációt jelent számunkra, hogy megtartsuk ezt a formát. Azt tanácsolnám a Fradinak, hogy egy kicsit halassza még el az ünneplést a következő meccsre, mert nem ellenünk fogják az aranyérmet megszerezni.

Bors, Honvéd, Nemzeti Sport nyomán.