Így az MTK elleni döntő meccsen már nem léphet pályára – a svéd bajnokság átigazolási határideje lejárt. Érdekesség, hogy edzője az a Mats Gren lesz, aki anno piros lapot kapott Zürichben, mikor 3-0-ra vertük a Grasshopperst a Bajnokok Ligája csoportkörében. A svédek kiemelik, hogy Anna korábban már felkeltette a német Bayern München és a francia Fleury figyelmét is – azt mi tesszük hozzá, hogy még az olasz Juventusnál is felmerült a neve. A mai napon már edzésbe is állt új állomáshelyén.

A Ferencváros és a válogatott rendkívül tehetséges középpályása, Csiki Anna elfogadta a svéd élvonalbeli Göteborg FC ajánlatát, és nyolc év után távozik klubunktól, így már a csütörtöki mérkőzésen sem lesz ott a Fradi keretében.

Csiki Anna

Ez egy remek lehetőség számomra, hogy megtegyem a következő lépést a fejlődés útján. Boldog vagyok, úgy gondolom, hogy most ez a váltás a legjobb a karrierem szempontjából. Tudom, hogy a Göteborg az egyik legjobb csapat Európában, komoly kihívás lesz itt szerepelnem, nagyon várom már! A csapattársaim közül még senki ellen nem léptem pályára, de sokukat felismertem.

Mats Gren

Anna egy nagyon tehetséges játékos, aki több poszton is bevethető, szélsőként és középen is. Olyan stílusban játszik, amely jól illik a Göteborg játékához.

Fradi.hu, Göteborg nyomán.

View this post on Instagram

8 év. Majdnem 3000 nap. Több mint 225 mérkőzés. Rengeteg nevetés, sírás, győzelmek és vereségek. Ma elérkezett ez a nap is, meg kell írnom ezt a levelet. Először is köszönöm. Köszönöm mindenkinek. Kislány koromban arról álmodoztam, hogy egyszer Fradi címeres mezt húzhassak magamra. Aztán az álom valósággá vált, mikor egy borús szeptemberi napon a régi Albert Stadion mögötti füves pályán első meccsemen viselhettem a zöld-fehér mezt. Ezt a napot soha nem felejtem el. Ekkor még álmodni sem mertem arról, hogy egyszer ezt a mezt viselve a magasba emelhetem a bajnoknak járó trófeát. 8 év eltelt volna? Még csak most lettünk U17-es bajnokok, most jutottunk fel az első osztályba, most léptem először pályára NB1-es meccsen… Félelmetesen gyorsan rohan az idő. Állandóan az az érzésem, hogy tegnap volt, mikor először remegő lábakkal beléptem a felnőtt csapat öltözőjébe. Féltem, de a szeretet, támogatás, amit kaptam az első pillanattól kezdve, azért örökre hálás leszek. Van olyan, aki az elmúlt 8 évben az első naptól máig itt van mellettem, voltak akik pár évig, pár hónapig, de mivel mindannyian hozzájárultatok ahhoz, hogy az életem különleges legyen, szeretnék mindenkinek köszönetet mondani. Egy fejezet lezárul, amit együtt írtunk az elmúlt 8 év alatt, több mint 100 csapattársammal és edzőimmel. Mindig hálás leszek ennek a klubnak, mivel annyit adott nekem. Egy nagy család, aki az én családom is lett és nevelgetett engem az évek során. Köszönöm! @ftcofficial @ftcnoilabdarugas

A post shared by Anna Csiki (@anna_csiki5) on

Az egyik legemlékezetesebb meccse zöld-fehérben: