Hokisaink új támadója a Fradival címeket védene és bejutna a Kontinentális Kupa négyesdöntőjébe.

– Fodor Szabolcs régi ismerősöd, játékosként is szerepeltetek korábban együtt, sikereket is értetek el. Milyen koncepciót vázolt fel neked, és milyen szerepet szán neked a csapatban?
– 18-20 éves koromig együtt játszottam Focival, jól ismerjük egymást. Tisztában vagyok vele, mit vár tőlem. Minden egyes döntését maximálisan elfogadom és azon leszek, hogy a csapatot a lehető leghatékonyabban támogassam. Meccseket akarok eldönteni és szerepelni a speciális sorokban is, de tudom, hogy addig még nagyon sokat kell dolgoznom és persze bizonyítanom.

– Pályafutásod jelentős részét Dunaújvárosban töltötted, az Acélbikáknak pedig régi nagy riválisa a Ferencváros. Az nem kérdés az eredményeket elnézve, hogy szakmailag jó helyre érkezel, de mit vársz a klubtól, a szurkolóktól, hogyan tekintesz a Fradira, mint fogalomra, mint patinás egyesületre?
– A Ferencváros hatalmas klub komoly múlttal, és számos sikerrel, különböző sportágakban. Emellett szurkolótábora is mindig nagy számban van jelen mindenhol, az ország élvonalába tartozik! Ráadásul közel áll a szívemhez az egyesület, elmondhatom, hogy Fradi-drukkerként már sok futballmeccsen ott voltam szurkolóként. A Fradi-tábor szerves része egy mérkőzésnek, a fradisták kiemelkednek hangulatteremtés terén, ez pedig engem is nagyon motivál már így előre is!

– Nyertél több magyar bajnokságot, Erste Ligát, és most megint egy olyan csapatba érkezel, ahol a legmagasabb célokért küzdhettek. Mire számítasz csapatszinten az új idényben, még ha ezt a jelenlegi bizonytalan helyzetben, az átigazolási időszak közepén nehéz is megmondani?
– Valóban olyan csapatba érkezem, ahol az elmúlt két évben szinte minden fronton címeket, sikereket ünnepelhettek. Nem hiszem, hogy kérdés volna, milyen céljaim vannak a csapattal! Biztos vagyok benne, hogy két ilyen idény után is mindenki éhes a sikerre, hiszen a leendő csapattársaim és én is pontosan tudjuk, milyen érzés egy sorozat végén győztesként felemelni a trófeát. Ezért küzdünk, ezért dolgozunk minden nap. A célom újabb bajnoki cím, ligagyőzelem és merjünk nagyot álmodni: Final Fourba jutás a Kontinentális Kupában!

– Bemutatkozásként, röviden összefoglalva, mit üzensz a Fradi-szurkolóknak, mire számíthatnak tőled?
– Mindent meg fogok tenni azért az első perctől kezdve, hogy ne okozzak csalódást a Fradi szurkolóinak, és remélem, hamar befogadnak! Együtt kell végigmennünk a hosszú úton, ami vár ránk! A magam részéről én készen állok! Hajrá, Fradi!

Teljes interjú: Fradi.hu