Női kézilabda csapatunk átlövője is besegített a Magyar Diáksport Szövetségnek.

Mivel a Diákolimpiát ebben a tanévben nem lehetett befejezni, a szervező Magyar Diáksport Szövetség a digitális térben hívja játékra a fiatalokat: nyolc sportágban a legjobb magyar élsportolókkal karöltve három nehézségi fokozatban mutatnak be kihívásokat. A diákoknak a pontos leírás és a videók alapján kell teljesíteni a kihívásokat, amelyekkel értékes nyereményeket is bezsebelhetnek.

A futball-kihívásokban többek között klubunk három tehetsége, Csonka András, Szánthó Regő és Csontos Dominik is részt vett, a kézilabda-kihívások bemutatására pedig a szövetség – Lékai Máté mellett – Háfra Noémit kérte fel. Vagyis női kézilabdacsapatunk válogatott átlövője is aktív részese ennek a kiváló kezdeményezésnek, amelynek a célja, hogy a fiatalokat fizikai aktivitásra, rendszeres testmozgásra ösztönözze.

Nagyon büszke vagyok rá, megtiszteltetésnek érzem, hogy az egyik arca lehetek ennek a kezdeményezésnek, hiszen pár éve még én is diákolimpiát játszottam… – mondta Háfra Noémi. – Tudom, hogy az iskolák és a diákok számára mennyire fontos a diákolimpia, ezért is sajnálom, hogy most nem lehetett befejezni a versenyeket. Ugyanakkor szuper ötletnek tartom, hogy így, a Game Time-on keresztül az iskola mellett ezekkel a kihívásokkal próbára tehették magukat a gyerekek.

A játék honlapján eddig hat kihívás jelent meg, az utolsó háromra még várni kell egy kicsit, de anélkül, hogy bármilyen meglepetésről idő előtt lerántanánk a leplet, Noémi már most is értékeli a feladatokat.

Nekem is igazán kihívást jelentettek, és az edzések mellett ezekkel színesítettem a napjaimat – meg a páromét, Bencéét is. Néha fogta már a fejét, hogy újra fel kell venni egy kihívást, de a videózás mellett jó tanácsokkal is segített. A legnehezebb számomra a hatos kihívás volt, amikor egy ajtón kellett becunderezni a labdát, mert ezt a mozdulatot nem nagyon használom. Gyakorlatilag előbb nekem is meg kellett tanulnom, hogy a csuklóval kell a végén rápörgetni, hogy aztán így mutathassam meg a fiataloknak. A kamerázás egyáltalán nem zavart, sőt, még hasznos is volt, mert utólag mindig meg tudtam nézni, hogy min kell még változtatnom, javítanom, hogy jó legyen.

Fradi.hu