A dózsás Novothny idegőrlő hónapra számít.

A Ferencváros csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő az Origónak elárulta, hogy az Újpest elleni meccs duplán fontos lesz.

Senkinek nem kell bemutatnom, mit jelent az Újpest elleni mérkőzés. És ez még akkor is igaz, ha ezúttal nem lesznek szurkolók a stadionban. Győzni megyünk Újpestre is, mindent megteszünk, hogy örömet okozzunk a drukkereinknek. Biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzést játszunk majd, mivel a derbik mindig kiélezett csatát hoznak. A legfontosabb a győzelem, már csak azért is, mert akkor újabb három ponttal közelebb kerülünk a bajnoki címhez.

Ez lesz a két ősi rivális 228. bajnoki mérkőzése, az eddigi találkozókon 104 ferencvárosi győzelem és 62 döntetlen mellett 61 alkalommal nyertek a lila-fehérek, a gólkülönbség pedig 422-314 a zöld-fehérek javára. A mérkőzés játékvezetője Berke Balázs lesz.

Újpest-Ferencváros mérkőzést üres lelátók előtt játszani, síri csöndben, az nagyon furcsa lesz nekem is, pláne egy Simon Krisztiánnak, aki már a 6-0-s meccsen is ott volt. De az ellenfél is így lesz ezzel, alkalmazkodnunk kell ehhez. Rendkívül kemény és idegőrlő egy hónapra számítok, de bízom benne, hogy egy Újpestnek nem kell majd számolni a pontokat a végén, és nagyon hamar biztosítjuk majd a bennmaradást” – mondta az Origónak az Újpest 25 éves csatára, Novothny Soma.

forrás: origo.hu