Erről Kiss Áron erőnléti edző számolt be.

Magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk játékosai, bár a tervezettnél néhány héttel korábban mehettek pihenőre, amelyet nyaralás és kikapcsolódás helyett otthonaikban töltöttek, nagyjából a korábbi éveknek megfelelően térhettek vissza májusban a nyári szárazföldi alapozó munkához, és az új idényre való felkészüléshez. A hokisok a munkát az elmúlt két évhez hasonlóan ezúttal is Kiss Áron erőnléti edző iránymutatásai alapján végzik.

Kicsit hosszabb pihenőt kaptak a fiúk a szokásosnál, ez alatt viszont volt lehetőségük elvégezni néhány olyan korrekciós gyakorlatot, ami segít az egyéni mozgásbeli hiányosságokat helyretenni, pótolni, esetleg korábbi sérülés következtében felmerült fizikai hiányosságokat teljesen helyreállítani, megfelelő szintre hozni. Folyamatos felügyelet alatt mozogtak azért tehát a pihenő és a karantén alatt a játékosok” – mondta el megkeresésünkre Kiss Áron, a csapat erőnléti edzője. „Ennél azért most már jóval komolyabb munka folyik, megkezdődött a klasszikus alapozó időszak.

A csapat a múlt héten túlesett a holtszezon első fizikai felmérőjén is, ezúttal a szokásoktól eltérően kis csoportokban érkezve, egyesével végezték el a gyakorlatokat.

A szokásos, mozgásmintákat és stabilitást felmérő FMS tesztet végeztek a sportolók, feltérképeztük az egyéni mozgáshibákat, javítandó területeket. Jó hír, hogy mindenki magasan túlteljesítette a két évvel ezelőtti, első általam végzett felmérés eredményeit, és jóval jobban teljesítettek a tavalyinál is. A pontszámításos teszten maximum 21 pontot lehet összesen elérni, és mindenki legalább 15-16 ponttal zárt, de a többség a 17-18 pontot is elérte. Ez azt jelenti, hogy töretlen a ferencvárosi jégkorongozók fizikai állapotának fejlődése.

A főszerep innentől kezdve a súlyoké, és az alapozó, konditermi munkáé – egyelőre még egyéni edzésterv szerint.

Mindenki egyénileg dolgozik, de irányított keretek között, folyamatos felügyelet mellett és konzultációval. Múlt hét csütörtökön rajtoltunk az alapozó programmal, mindenki megkapta a maga személyre szabott feladatait. Ez hasonlít ahhoz a programhoz, amit a csapat nagy része tavaly a vezetésemmel együtt végzett nyáron a Népligetben, de kibővítettük, és még jobban egyénre szabtuk a gyakorlatokat. Folyamatosan dolgozunk tehát, és mindent megteszünk azért, hogy mindenki a lehető legjobb formájában állhasson neki augusztus elején a közös jeges munkának” – zárta gondolatait Kiss Áron.

Fradi.hu