Hokisaink csapatkapitánya bekerült a TOP3-as listába.

A Szapporói Hősök egyike, a tragikusan korán elhunyt ifj. Ocskay Gábor a magyar jégkorong történetének egyik legjobb játékosa volt. A székesfehérvári Alba Volán SC jégkorongozója, kilencszeres magyar bajnok, az MJSZ Hírességek Csarnoka tagja, az IIHF Hall of Fame Richard „Bibi” Torriani Award kitüntetettje.

A róla elnevezett, legjobb csatárnak járó díjat tavaly Hári János nyerte el. Ő ezúttal nem védheti meg címét, de Galló Vilmos és Sebő Balázs is duplázhat, Nagy Gergő pedig először lehet az év csatára. A díjra a felnőtt válogatott stábja, az Erste Liga és a Fehérvár AV 19, a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék vezetőedzői jelöltek, a győztes az MJSZ Szakmai bizottsága választja ki.

Nagy Gergő (FTC-Telekom): A Miklós Kupára is jelölt 30 éves csatár a Fradival mindent megnyert, amit meg lehetett, még ha a koronavírus miatt félbeszakadt bajnokság végén nem is a jégen ünnepelhette a magyar bajnoki és a – Csíkszeredával megosztott – Erste Liga bajnoki címet. A Magyar Kupa serlegét viszont annak a rendje és módja szerint emelhette magasba a zöld-fehérek csapatkapitányaként, ráadásul keretbe foglalva az esélyesebb Hydro Fehérvár AV19 elleni döntőt, ő lőtte csapata első és utolsó gólját is, plusz két gólpasszt is adott. A bajnokságban 52 mérkőzésen 69 pontot szerzett (29/40), ehhez a gyorsasága és a technikája egyaránt hozzájárult. Szintén vezére volt a csapatának a Kontinentális Kupa mérkőzések során, akárcsak a válogatottnak az olimpiai selejtezőn.

További jelöltek: MJSZ