Hokisaink egyik pontgyárosa szerződést hosszabbított.

Jégkorong csapatunk mindenben megállapodott a csapat 29 éves pontgyárosával, a mindkét ferencvárosi szezonjában elsősoros támadóként pont/meccs átlag felett termelő Tóth Adriánnal, aki 2022-ig meghosszabbította az előző idény végén lejáró szerződését – játékosunk eddigi pályafutásáról ide kattintva olvashatsz bővebben.

– Volt benned bármi kétely a folytatással kapcsolatban?
– Nyilvánvaló, hogy mivel nem vagyok még olyan idős, hogy ez ne történhessen meg, ezért ha egy olyan külföldi bajnokságból kaptam volna ajánlatot, ami szakmailag előrelépést jelenthetett volna, elképzelhető, hogy elgondolkodtam volna a váltáson. De azt nyugodtan kijelenthetem, hogy itthon semmiképpen nem szerettem volna váltani! Remekül éreztem magam az elmúlt két évben a Ferencvárosban, a sikerektől függetlenül is, de az eredmények sem hagytak semmilyen kívánnivalót maguk után. A srácokkal az öltözőben, és a szakmai stábbal és a menedzsmenttel is egy hullámhosszon voltunk, úgyhogy örülök, hogy ők sem gondolkodtak váltásban, és meg tudtunk egyezni a folytatásról. Magyarországon a jégkorongban jelenleg a legjobb helyen vagyok!

– A Ferencváros az elmúlt két évben hosszú idő után tért vissza a csúcsra a magyar jégkorongban. Rengeteg emlékezetes pillanatot megélhettél a csapattal, van kedvenced közülük?
– A Fradival megszerzett első ligagyőzelem nagyon különleges és kedves élmény, emellett talán a Kontinentális Kupa-hétvégéket említeném, hiszen mindig óriási dolog, ha egy magyar sportoló nemzetközi mezőnyben képviselheti eredményesen a csapatát és a hazáját. A ritteni továbbjutás, amire a közvélemény csodaként tekintett, nagyon emlékezetes, még akkor is, ha azon a hétvégén én belülről végig azt éreztem, hogy megérdemelten hozzuk a sikereket, és egyáltalán nem lógunk ki lefelé. Ez pedig fantasztikus érzés, hogy ennyi idő után is ez juthat eszembe, jobbak voltunk olyan csapatoknál, amelyeket mindenki előrébb rangsorolt nálunk. Dániában már sajnos nem jött össze a még nagyobb bravúr, de a Nottingham Panthers legyőzése a hab volt a tornán. De talán nem lepek meg senkit azzal, ha azt mondom, az előző szezonra a koronát a Magyar Kupa elhódítása tette fel. Ezek közül az élmények közül nehéz lenne választanom.

– Éppen az említett Magyar Kupa-siker mutatta meg végleg és igazán, hogy ott vitathatatlanul ott vagyunk a legerősebb magyarországi csapatok között. Hogy érzed, a következő szezonban hová tudunk még fejlődni, milyen céljaink lehetnek?
– Unásig ismételt közhely, hogy címet védeni mindig nehezebb, mint elhódítani azt. Nos, még ha kurta szezon végén is, de mi megvédtük a címeinket a bajnokságban és a ligában, így a következő feladat a triplázás. Ha lehet, ez még nehezebb feladat, gondoljunk csak bele, mennyire mindennek össze kell ahhoz állni, hogy mind teljesítményben, mind motivációban zsinórban három éven át sikerüljön ennyire topformában tartani egy egész csapatot, és akkor még nem beszéltünk a sorsdöntő meccsekről és pillanatokról, amikből folyamatosan győztesként kell kijönni. Néhány éve Miskolcon sikerült a triplázás az Erste Ligában, de hogy ez milyen tett, azt jól mutatja, hogy a liga történetében nem volt még ilyen sem előtte, és eddig utána sem. Nagyon szeretném, ha a Ferencváros lehetne a következő olyan csapat, amelyiknek ez összejön. Ott van még a Magyar Kupa is, azt a tiszteletet és helyet, amit hatalmas erőfeszítéssel kivívtunk magunknak a magyar hoki élmezőnyében, meg is kell tartani. És ha már szó esett a nemzetközi szereplésről, a Kontinentális Kupában is vár még ránk egy még csodásabb bravúr, a négyes döntőbe jutás… Izgatottan várom, hogy ezekért harcolhassunk!

Teljes interjú: Fradi.hu