A Felcsút vezetőedzője szerint még sosem került olyan helyzetbe, hogy üres lelátók előtt kelljen szerepelnie csapatával.

– Mezőkövesden játszotta legutóbbi bajnokiját a csapat, két és fél hét múlva újabb rangadó, a Ferencváros elleni következik. Nagyon várja már, hogy újra tétmeccset játsszon a csapata?
– Természetesen mindnyájan nagyon várjuk, hogy újra pályára léphessünk, hiszen hosszú volt a magunk mögött hagyott időszak. Szeretnénk megelőzni a Mezőkövesdet, ebben nagyon fontos szerepe lehet a Ferencváros elleni találkozónak.

– Hat pont hátrányban vannak a Mezőkövesddel szemben a dobogóért vívott harcban. Mennyi esélyt lát az előzésre?
– Amennyiben így folytatjuk a munkát, illetve ha a Ferencváros ellen is jó eredményt érünk el, és a továbbiakban is hozzuk magunkat, akkor sikerülhet. Persze ez nemcsak rajtunk múlik, hiszen a kövesdiek, illetve a többi csapat eredményeinek alakulása is befolyásolja a sorsunkat. Nyolc mérkőzés alatt nagyon sok minden történhet, ám derűlátó vagyok, mert tudom, milyen munkát végeztünk az elmúlt hetekben, és azt is látom, milyen állapotban van az együttes egy hét közös edzés után.

– Belegondolt, milyen lesz nyolcszor is zárt kapus találkozón ülni a kispadon?
– Őszintén megmondom, ez egy rémálom, és úgy gondolom, nem csak nekem. Ilyen helyzetbe még soha életünkben nem kerültünk, nagyon nehéz rá reagálni, de ez az egyetlen megoldás arra, hogy a bajnokság a pályán dőljön el. Nem a futballhoz illő lesz az atmoszféra, de figyelembe kell venni, az egész emberiség krízishelyzetben van a járvány miatt, így örülhetünk, ha le tudjuk játszani ezt a nyolc mérkőzést, és sikeresen be tudjuk fejezni a szezont.

– A listavezető Fradit pályaválasztóként négy egyre legyőzték, a Groupama Arénában pedig nagyon jó meccsen 2–2-es döntetlent játszottak ellene. Mit remél a május harmincegyedikén sorra kerülő rangadótól?
– Különös mérkőzés lesz, hiszen a várt telt ház helyett üres lelátók előtt futballozunk majd, ez egyik csapatnak sem jó. A Ferencváros jó csapat, ez tény, de úgy készülünk az összecsapásra, hogy ne valljunk szégyent, és hasonlóan jó játékot és jó eredményt produkáljunk, mint az előző két meccsünkön. Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, ki az ellenfél, ennek megfelelő mentalitással fogunk küzdeni, és remélem, a mi sikerünkkel végződik a mérkőzés.

Teljes interjú: NSO