Dénes szerint van olyan erős a csapat, hogy akár az összes hátralévő meccset megnyerje.

Jövő hét szombaton újra útjára indul a labda az NB I-ben és a Magyar Kupában, a koronavírus-járvány miatt üres stadionokban. Habár a folytatást a címvédő Fradi három pont előnnyel várja az élen a Fehérvárral szemben, az első héten rögtön rázós hét vár rá. Május 23-án otthon a DVSC ellen, 27-én idegenben az az ősi rivális Újpest ellen kell pótolnia két elmaradt bajnokiját, hogy aztán 30-án a Puskás Akadémia otthonába látogasson. Mindezt ráadásul úgy, hogy a csapat nem számíthat a szurkolótábora segítségére…

Én azt tartom, a pályán dőljön a kiesés, a bajnoki cím, a kupagyőzelem, még ha a zárt kapus folytatás a lelkes, és nagyszámú közönségünk elvesztése miatt minket érint a legérzékenyebben – magyarázta a Borsnak Dibusz Dénes, az FTC kapusa, aki a héten hosszabbított szerződést klubjával.

Nekünk hátra van még tíz, a Fehérvárnak nyolc bajnokija, szóval nagyon sokat számít, milyen eredményeket érünk el a halasztott meccseinken, de semmi sem dőlt még el. Felesleges még számolgatni.

A kényszerszünet alatt a zöld-fehérek kezdték el a legkorábban a munkát, és talán ez az előnyük is kidomborodott a friss feljutó MTK elleni szombati edzőmeccsen aratott 4-1-s győzelem alkalmával.

Rebrov mester mindenki számára előírta, otthon mit kell végeznie, és amint lehetett, kis csoportokban el is kezdtük az edzéseket. Az MTK ellen érződött, hogy jókora labdaéhségünk volt már – magyarázta Dibusz, aki számára annyi előnyt jelentett a karantén időszak, hogy volt ideje belejönni féléves kisfia, Bence mellett az apaszerepbe.

Továbbra is úgy érzem, hogy jó esélyünk van, hogy bezsebeljük a 31. bajnoki címünket, mert a játékosállományunk van olyan erős, hogy akár valamennyi hátralévő meccsünket képesek vagyunk megnyerni.