A Bajnokok Ligája törléséről Varga Dénes és Varga Zsolt nyilatkozott, a bajnokság helyzetéről pedig a Liga elnöke beszélt – az MVLSZ-nek azt javasolják, hogy zárják le a bajnokságot eredményhirdetés nélkül, döntés május 11-én várható.

Varga Dénes

Minden rosszban van valami jó. Én azt emelném ki, hogy örülök, hogy további egy évre mi vagyunk a címvédők.

Varga Zsolt

Nyilván sajnálom, mert sokat készültünk és egy jó csapatunk van ebben az évben is. Az idáig lejátszott mérkőzések csak pillanatnyi erőpróbák voltak, semmi komoly jelentőségük nem volt a végeredmény szempontjából. Elég a tavalyi szezonunkat végignézni milyen január-február-március után tudtunk Bajnokok Ligáját nyerni. Nagyon kíváncsi lettem volna, hogy alakult volna a továbbiakban ez a BL-szezon. Igazából a fontos része még hátra volt, most jött volna az az időszak, amikor kamatoztathattuk volna a befektetett munkát. Szakmai oldalról nézve rosszul érint ez a döntés, mert én a vízben szerettem lejátszani az összes csatát, hogy ki a jobb, nem a sajtóban. De ez egy nagyon speciális élethelyzet, amiben ha a felsőbb döntéshozók úgy határoznak, hogy ez a biztonságos a játékosok, a csapatok és a szurkolók számára, akkor ebben a pillanatban ezt el kell fogadni.

Tóth Sándor, a vízilabda Liga elnöke

A férfiaknál két csapat kivételével mindenki úgy foglalt állást, hogy a bajnoki küzdelmet tekintsük lezártnak. A nőknél tíz részvevő közül négyen voksoltak a folytatás mellett, a többiek a lezárást pártolták. A szavazásnál egyértelmű volt a döntés: ne hirdessünk bajnokot és kiesőt.

Bővebben: Fradi.hu, VLV