Több csere, ivószünet.

A férfi NB I-ben május 30-án rendeznek újra teljes fordulót. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után a május 23-i Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzéseivel indul el a magyar futball.

A szövetség dokumentumtárában megjelent elnökségi határozatból kiderült, legkésőbb július 12-ig be kell fejezni a 2019–2020-as idényt. Egy csapat két bajnoki mérkőzése között legalább három napnak kell eltelnie, ám egy Magyar Kupa-találkozó és egy NB I-es meccs között elég a két nap pihenő is.

Fontos, hogy a mérkőzések során csapatonként öt cserejátékost lehet szerepeltetni, ám – ugyanúgy, mint eddig – csapatonként háromszor lehet megszakítani a játékot csere miatt. Ebbe a félidők közti szünet nem számít bele.

Minden összecsapás során a játékrészek felénél ivószünetet kell tartani.

Ha sikerül lejátszani a hátralévő összes bajnoki mérkőzést, úgy az eredeti versenykiírás alapján dől el, mely klubok indulhatnak a nemzetközi kupákban. Ugyanez vonatkozik a Magyar Kupára, melynek győztese az Európa Ligában szerepelhet. Ha a kupagyőztes a bajnokságban dobogós helyen végez, az NB I 4. helyezettje indul helyette az EL-ben.

forrás: nso.hu