Nonival beszélgettek, aki testvérével együtt készül a következő szezonra.

Az FTC Rail-Cargo Hungária kézilabdázója, Háfra Noémi szezonja saját bevallása szerint sem sikerült igazán jól. Már csak ezért is várja motiváltan a következőt, melyben ellenfélként találkozhat testvérével, Lucával, akivel jelenleg maglódi otthonukban végzik a házi edzéseket.

A 21 éves átlövő eleinte úgy élte meg a leállást, hogy járt már nekik egy kis pihenő, viszont immár elég nehezen viseli, hogy idestova két hónapja egyéni munkát végeznek.

Pontosabban párosat, hiszen az előírt feladatokat színesíti, hogy húgával tréningezhet, akivel egyébként a leendő szezonban ellenfélként találkozhat majd. „Nagyon jó helyen fogja bontogatni a szárnyait” – vélekedett a váltásáról.

A Ferencváros nagy átalakuláson esik át, tíz távozó és hét érkező, közte négy légiós pezsdíti fel az öltöző életét. A válogatottból jól ismert Janurik Kingát különösen várja Háfra Noémi, de szerinte a külföldről érkezőkkel sem lesz nehéz az összecsiszolódás. Úgy érzi, minden poszton meglesz az a két-két játékos, akik kisegítik egymást. Így ha megkapnák a szabadkártyát a Bajnokok Ligáját, újra célba vehetnék a Final Fourt, amit még nem sikerült elérniük.

Sajnálja, hogy félbeszakadt a szezon, amely ugyanakkor nem csak csapat szinten sikerült felemásra. A saját teljesítményén is igyekszik majd csiszolni. Meg kellett tanulnia, hogy ne erőlködve próbáljon jó teljesítményt nyújtani. „Túl sok meccsen voltam görcsös, és nem élveztem a játékot” – hangsúlyozta, miért fontos, hogy több türelemmel közelítsen önmagához.

A válogatottal sem szerepelt úgy a világbajnokságon, ahogy azt remélte. Az olimpiai selejtezőt már várta, ám jövőre a még egy évnyi tapasztalat segíthet a kvóta megszerzésében – tette hozzá.

M4 Sport