Akár a profi horgászok között is sikereket érhetnének el a Ferencváros sportolói. Ezt igazolják legalábbis azok a fotók, amelyeken a fővárosi egyesület foci- és kézilabdacsapatának tagjai szerepelnek közösségi oldalukon. Legutóbb a magyar labdarúgó-válogatottban 16-szor pályára lépett, hatszoros NB I-es aranyérmes Leandro (38) töltött fel az Instagramra egy képet, amelyen egy általa kifogott hatalmas tükörponttyal pózol.

Klubtársai közül Lovrencsics Gergő (31) is tehetséges horgász. Az FTC és a nemzeti együttes jobbhátvédje gyermekkora óta szenvedéllyel űzi ezt a sportágat. Az NB I jelenleg a koronavírus-járvány miatt szünetel, a focisták így a pontok helyett csak pontyokra tudnak vadászni…

Hét-nyolc évesen szagoltam bele először a horgászatba az egyik, Gödöllőhöz közeli tavon. Édesapám nagyon sokat járt oda, testvéreim társaságában kísértük el őt. Emlékszem rá, hogy amikor kapás volt, izgatottan ugrottunk fel. Megtetszett a horgászat, ami azóta is az életem része – fogalmazott Lovrencsics horgászklubja, a Nash Hungary YouTube-csatornáján.

A Fradi kézilabdagárdájából Pordán Bálint (31) viszi a prímet, ha a halak kifogásáról van szó. Nemrég egyéni csúcsot döntött, egy 18,9 kilogrammos ponty akadt a horgára. Ugyanazon a napon egyébként egy 15 és egy 17 kilós halat is kifogott.

Nagyon örülök neki, elképesztően jó érzés volt ekkora halakat fogni, hozzáteszem, a szerencse is kellett hozzá. Közvetlenül a Duna-part mellett lakunk, úgyhogy sokat nem kell utaznom ahhoz, hogy gyakoroljam a hobbimat. Egyedül egyébként sohasem horgászom, általában baráti társaságban megyünk le a partra – mondta a kézilabdázó a Blikknek.

Gyerekkorom óta imádom a horgászatot, komolyabb szinten négy-öt éve foglalkozom vele. Elsősorban a természet miatt szeretem, meg a nyugalom szintén sokat jelent, de egyúttal adrenalint is ad.

Önkéntes karanténba vonult

Az FTC válogatott kézilabdázója, Nagy Bence (24) is horgászik. Esetében különleges, hogy családjával Ráckevén, egy szigeten vészeli át a járványt. A sportoló úgy gondolja, ennél nagyobb biztonságban most nem tudna lenni szeretteivel.

View this post on Instagram

#karantén #🐟 #elvonulvaavárostól4hete

A post shared by Nagy Bence (@nbence11) on