A következő évre is vonatkozik a döntés.

A Ferencvárosnál eddig nem volt végleges döntés a fizetéscsökkentéssel kapcsolatban, most azonban kiderült, 30 százalékkal kevesebbet fognak keresni a zöld-fehér kézilabdázók – mind a férfiak, mind a nők.

Ez a helyzet érinti a labdarúgást, a vízilabdát, a jégkorongot és a kézilabdát is. A sportolók már többször is összefogtak ezalatt az idő alatt. Mi nem akartuk elkapkodni a tárgyalásokat, hiszen úgy voltunk vele, mi van, ha egy hét alatt véget ér ez a szituáció?” – mondta Nyíri Zoltán.

Nyíltan egymás szemébe mondtuk, mit tudunk vállalni, de azt nem szerettem volna, hogy újra leüljünk egymással és megint arra kérjük őket, hogy mondjanak le még 10 százalékról. Különbséget tettünk a bajnokságok között – 20 százalék a csökkentés ott, ahol még folytatódhat a bajnokság, 30 százalék ott, ahol már lezárták a bajnokságot. Ez erre és a következő idényre is vonatkozik” – folytatta Nyíri.

A Ferencváros ügyvezető alelnöke arról is beszélt, előző év végén összeírták a költségvetést a következő idényre, s nagy céljai vannak a Ferencvárosnak, jelen helyzetben azonban csak remélni tudják, hogy ezt nem húzza keresztül a koronavírus-járvány.

Minden idény előtt hat hónappal leülünk, és összeírjuk a költségvetést. Nyilván nem terveztünk a járvánnyal, ez teljesen átírt mindent, de azt gondolom, ez mindenhol így volt” – mondta az FTC ügyvezető alelnöke.

Minden évben vannak alapcéljaink – a bajnokságban legalább a második hely, plusz néha-néha elkapni a Győrt, illetve a BL-ben a legjobb nyolc között akartunk lenni, ez volt az alap. Most volt először az, hogy kimondtuk, a final fourba jutás a cél a következő idényre” – tette hozzá Nyíri Zoltán a 2020–2021-es szezonnal kapcsolatban, megemlítve, hogy persze még nem biztos a BL-indulásuk.

Nyíri úgy tudja, a nyáron a női csapathoz érkező négy légóssal is meg tudtak állapodni a bércsökkentésről. A következő három hónapban biztos a 30 százalékos csökkentés, de a negyedévente megtörténő felülvizsgálat után elkezdhetik visszapótolni a játékosok béreit, amennyiben hamarabb kezd visszaállni az élet a normális kerékvágásba. A műsorban arról is szó esett, a Ferencváros engedélyezi-e, hogy Elek Gábor hosszú távon mellék- vagy főállásban legyen szövetségi kapitány.

Majd ha a szövetség megkérdezi, hogy engedélyezzük-e vagy sem, akkor eldöntjük. Hivatalosan ilyen kérés az MKSZ-től nem érkezett. A magyar válogatott nekem mindenek fölött áll, az olimpiai kijutás nagyon fontos, legyen az bármikor. A Ferencváros mindig támogatni fogja a válogatottat” – mondta az alelnök.

A férfiaknál többé-kevésbé minden magyar kézicsapatnál ismert a bércsökkentés mértéke, de nagyok a különbségek, hiszen míg a két legnagyobb klub, a Szeged és a Veszprém 25 százalékkal csökkentett, a kisebb egyesületek minimálbért tudnak csak fizetni játékosaiknak, miközben a fennmaradásért küzdenek. Információink szerint Tatabányán felezték a fizetéseket, Csurgón kétoldalú megállapodásokat kötöttek, míg Egerben nem állapodtak meg mindenkivel, de tárgyalnak.

forrás: sport1tv.hu, kivonat: nso.hu