Labdarúgó utánpótlásunkban azon is dolgoznak, hogy a kicsiknél is legyen lehetőség a kiscsoportos edzésekre.

A Ferencvárosnál is komoly nehézségeket okoz a kialakult helyzet, ráadásul most már a gyerekek is egyre türelmetlenebbek. Eleinte még élvezték is a kialakult helyzetet, de természetesen tartjuk magunkat a törvényi előírásokhoz. Már nem tartunk edzéseket március 16-a óta, akkor még az utánpótláscsapatok lejátszották utolsó mérkőzéseiket, amelyeket zárt kapuk mögött rendeztek, azóta folyamatosan, kollégáim kreativitásának segítségével folyamatosan adunk feladatokat a gyerekeknek, azokat le is ellenőrizzük különböző applikációk segítségével, ezzel a kollégáimat is teljes új arcáról ismerhettem meg” – kezdte Prukner László, aki korábban a klub első csapatát is irányította.

Azon dolgozunk, hogy a kisebbeknél ugyanúgy meg tudjuk szervezni a kiscsoportos edzéslátogatást, még ha annak szigorú feltételei is vannak. Örömteli, hogy sok szülő be tud segíteni nekünk gyermeke utaztatásával, az ugyanis tiltva van, hogy tömegközlekedéssel érkezzenek a foglalkozásra. Úgy tervezzük, hogy egy-egy korosztályból egyszerre fél csoportnak tarthassuk edzést.

A járványügyi helyzet okozta kényszerszünetre tekintettel nyilvánvaló, hogy a sportolók kevesebbet tréningezhetnek, kérdés, ez a „fennakadás” milyen hatást gyakorol a fiatalabbak pályafutására, fejlődésére.

Meggyőződésem, hogy a picurkák, a legkisebbek még élvezik is, hogy otthon végezhetnek el különböző feladatokat – folytatta Prukner László. – A nagyobbaknál más a helyzet, főleg az utolsó éves ifiknél, hiszen ők most tavasszal mutathatták volna meg tudásukat annyira, hogy hamarosan profi csapathoz kerüljenek. Sajnos azt kell mondanom, hogy néhány korosztálynál visszaesést eredményez a több hónapos kihagyás, de természetesen dolgozunk azon, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki ebből a borzasztó helyzetből. Őszintén hiszem, hogy tömeges megbetegedések nélkül átvészeljük ezt a nehéz időszakot.

Kedden volt a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a közgyűlése, amelyen az újraválasztott elnök, Csányi Sándor reményét fejezte ki, hogy az OTP Bank Ligát legkésőbb június 13-ig újra lehet kezdeni, így magát a bajnokságot is végig lehet játszani, ha zárt kapuk mögött is. A fiatalok esetében nem feltétlenül prioritás a különböző korosztályok bajnokságainak befejezése, persze mindenki számára ez lenne az üdvözítő megoldás.

Gondolom, először a felnőtt futball fog elindulni, már, ha elindul, az utánpótlás csak ezt követheti. Nem az a legfontosabb, hogy a bajnokságok befejeződnek-e vagy sem. Szeretnénk, ha befejeződnének, de ez nem rajtunk múlik” – mondta az utánpótlás-bajnokságok esetleges befejezéséről a szakvezető.

M4 Sport, Testnevelési Egyetem