Míg a Videoton mehetne a Bajnokok Ligájába – egy angol sajtóértesülés reálisnak tartja ezt a lehetőséget is, az UEFA és a tagországok ma egyeztetnek.

Angol sajtóértesülések szerint reálisnak tűnő vészforgatókönyv, hogy a bajnokságok befejezhetetlensége esetén az UEFA iránymutatása alapján a tagországok az UEFA-koefficiens szerinti rangsor alapján jelöljék ki a BL-ben és EL-ben induló klubcsapatok körét, ezt a sorrendet az elmúlt öt évben az európai kupákban nyújtott teljesítmény alapján határozzák meg.

Amennyiben megvalósulna a vészforgatókönyv, Magyarországról nem a jelenleg éllovas és címvédő Ferencváros (9000 pont), hanem a második helyen álló MOL Fehérvár (10 500) indulhatna a BL selejtezőjében, míg a Fradi és a a hatodik helyen álló Budapest Honvéd (4000) az EL-selejtezőben, tehát a 26 fordulót követően harmadik Mezőkövesd rosszul járhatna. Ha a kupagyőztes indulási jogát az UEFA-együttható rangsor negyedik helyezettjének adják, azt a DVSC (3000) kapná.

Egyáltalán nem biztos, hogy ez a módszer lesz a végső megoldás. A lehetséges forgatókönyvek között ott van a kupaindulók pillanatnyi állás alapján történő meghatározása, de felmerült a szezon első felében elért eredmények alapján történő lezárás, azaz minden csapatnak lenne egy meccse az összes ellenféllel szemben. A 12 csapatos NB I-ben két teljes körrel lehetne számolni (22 forduló a 33 helyett).

Az UEFA és a tagországok csütörtöki egyeztetését követően minden bizonnyal okosabbak leszünk.

Bővebben: M4 Sport