Az MLSZ elnöke arról is beszélt, mi lesz ebben az esetben.

A Nemzeti Sport kérdésére válaszolva az MLSZ újraválasztott elnöke, Csányi Sándor elmondta: 10 éves elnöksége alatt büszke az infrastruktúra fejlesztésére, a tömegesítésre, a játékvezetés színvonalára, ugyanakkor úgy érzi, nincs elég szakember a magyar futballban, főleg az utánpótlásban. „Lehet, hogy erre nem koncentráltunk eléggé″ – jelentette ki.

A 10 évvel ezelőtti vállalásaival kapcsolatban elmondta: szerinte csak a nézőszám terén kitűzött célokat nem sikerült teljesíteniük. „De ez nem az érdekdlődés hiánya, hiszen a tévében a magyar válogatott meccsei a legnézettebbek, ezután jön az NB I, amit többen néznek, mint a topbajnokságokat. Engem is jobban érdekel egy Paks–Kisvárda, mint egy spanyol bajnoki, leszámítva mondjuk az el Clásicót. A stadionépítés is közrejátszott abban, hogy kevesebb volt a néző, hiszen sok klubnak otthonától távol kellett játszania. A családbarát körülmények már megvannak, leszámítva a trágár kifejezéseket, az antiszemita, kirekesztő bekiabálásokat. Láttuk a Fradi és a Fehérvár nemzetközi meccsein, hogy a magyar szurkolók igenis tudnak viselkedni. Ezt kellene elérni a hazai meccseken is, ezért legtöbbet a klubvezetők tehetnek.

A labdarúgó NB I folytatásával kapcsolatban azt mondta: még dolgoznak a forgatókönyveken. „Az biztos: ha nem tudunk június tizenharmadikáig kezdeni, akkor le kell zárni a bajnokságot. Két forgatókönyv is elképzelhető ebben az esetben: nem lesz feljutó és kieső sem vagy lesz feljutó, ebben az esetben tizennégy csapattal kezdődik a következő szezon. Ha most Ausztria úgy látja, hogy el tud indulni, akkor remélem, mi is eljuthatunk odáig néhány héten belül. Jó lenne nem az utolsó pillanatban, hanem már májusban.

Csányi Sándor azzal kapcsolatban is kapott kérdést, hogy van-e realitása az NB I-ben bérsapka, vagyis maximálizált fizetés bevezetésének? „Tőlem nem idegen, néhány helyen ez működik is külföldön, de egy ilyen döntést csak a klubokkal közös egyetértésben hozhatunk meg.

forrás: nso.hu