A Húsvétról, Varga Zoltánról és a kézilabda szövetség döntéséről is kérdezték legendánkat.

Az ünnepi hosszúhétvégéről: „Szokatlan és csendesebb volt ez a Húsvét – gondolom, mindenkinek… -, mint máskor, tényleg csak szűk családi körben ünnepeltünk. Soha nem gondoltam volna, hogy több hónapig korlátozzák majd az életünket egy világjárvány miatt. Engem is megvisel, de főként a fiatalokat. De meggyőződésem: a nehezén lassan már túl vagyunk, és lassan újra beindul az élet…

Varga Zoltánról: „Nekem viszonylag kevés személyes élményem van Zolival kapcsolatban, de egy dologra tisztán emlékszem: 1965-ben Sikondán voltunk sátortáborozni, a fociról beszélgettünk, egyszer csak odalépett hozzánk egy úriember és azt mondta: ő Varga Zoli apukája. Később, amikor már a Fradi B-közép lelkes tagjaként jártam meccsekre, egy jelenet belém rögzült: a Leeds United elleni kupameccs előtt – még arra is emlékszem, hogy a Ferencváros tiszta fehérben játszott – Zoli úgy melegített, hogy hosszú percekig feküdt a földön. Sosem felejtem el azt sem, hogy amikor Albert Flóri 50. születésnapja alkalmából, 1991-ben Budapestre látogatott, játszhattam ellene egy gálamérkőzést. Ugyanolyan hihetetlen kisugárzása volt, mint a legnagyobb sztároknak, Puskás Öcsinek és Flórinak. Lerítt róla a zsenialitás!

A visszavonuló Kenesei Krisztiánról: „A futballtudása és a labdarúgás iránti szeretete a régi, legendás játékosokat idézi, hiszen ahol pattogott a labda – hivatalos mérkőzések, kispályás tornák -, mindenhol jelen volt. Ilyen értelemben a régi grundfutballt idézi a személyisége – nem véletlenül húzta eddig. Soha nem volt a játékosom, de amikor az MTK-ban játszott, volt vele gondunk elég. Egyszer próbáltam is a Fradiba csábítani, de nem reagált erre. Ha ma lenne fiatal, mindenhol aranyat érne!

A kézilabda bajnokságok törléséről: „Azért nem foglalnék állást, mert a futballban is egy hasonló helyzet áll fenn, és ha most egyetértenék a kézilabda szövetség döntésével, ugyanakkor az MLSZ – mondjuk két-három hét múlva – a bajnokság folytatásáról dönt, akkor ellentmondásba keverednék saját magammal.

SportPlusz nyomán.