Támadónk arról is beszélt, hogyan telnek a hétköznapok.

Bánhatja a bajnokság felfüggesztését… A legutóbbi, Kaposvár elleni, már zárt kapus találkozón csereként beállva — kilenc perc alatt — szerzett két gólt, majd következett a döntés: határozatlan ideig szünetel a bajnokság. Varga Roland ebből a szempontból természetesen bánja, hogy így alakult az élet, de tudja, az egészségnél nincs fontosabb. “Sajnálom, hogy éppen a duplázásomat követően szakadt félbe a bajnokság, de tisztában vagyok vele, hogy az életben az egészség a legfontosabb. Várjuk a folytatást, addig is egyéni edzésterv alapján készülünk. Mást nem tudunk tenni.

A hétköznapok jelenleg egysíkúak. A Ferencváros hivatalos Instagram-oldalára néhány napja rövid filmet töltött fel, amely Varga Roland egy napját mutatja be: fekvőtámaszt nyom nappalija közepén, később a kiskutyáját ajnározza, majd a konyhában is helytállva csirkét készít párjának és magának. “Van teraszunk, így ki tudunk ülni a szabad levegőre. A mopsz kiskutyánk, Frankó elszórakoztat bennünket, mellette sohasem lehet unatkozni. Miután több szabadidőm lett, a konyhában igyekszem helytállni, a húsokhoz eddig is értettem, most más fogásokat próbálok elkészíteni.

Varga Roland januárban töltötte be harmincadik életévét. Tartott számvetést, és arra jutott, eddigi karrierjét elnézve nem panaszkodhat. “Magyarország legnépszerűbb csapatának, a Ferencvárosnak vagyok a tagja, ez már önmagában is nagy szó. Most, hogy jobban ráérek, felelevenítem a régi emlékeket. Sok gólt szereztem pályafutásom során, az Európa Liga csoportkörében, a Moszkvában lőtt gólom a legemlékezetesebb nekem. Érzelmileg ez volt a legnagyobb hatással rám.

A rutinos játékos úgy tartja, az ember sohasem lehet teljesen megelégedve önmagával, ám háromszoros magyar bajnokként, három Magyar Kupa-elsőséggel és tizenkilenc válogatott fellépéssel a háta mögött jó érzéssel gondol az elmúlt évtizedekre. “A bajnoki címekért, kupagyőzelmekért járó aranyérmek a lakásom falát díszítik, a gyerekkoromban szerzett, serdülőként, ifistaként gyűjtött serlegek a szüleim házában vannak.

NS