Statisztikai adatok a szombati bajnokiról.

MLSZ adatbank

A csapat hatalmas fölényben volt a szombati, 50:13 tiszta játékidejű mérkőzésen, minden mutatóban. A mieink 90%-kal passzoltak, 73%-ban birtokolták a labdát, 6-szor annyiszor lőttek kapura, 3-szor annyiszor találták el, 8-szor annyi szögletet végeztek el.

Az InStat-index TOP5 a következő: 1. Marcel Heister (341), 2. Tokmac (337), 3. Isael (331), 4. Sigér (328), 5. Miha Blazic (308).

Az xG arány 2.39-0.16 volt, ez is azt mutatja, hogy nagy fölényben voltunk, s azt is, hogy jó arányban használtuk ki a helyzeteinket. A kapura tartó lövések minőségére utaló xcG mutató 0.03 volt Dibusznál. míg a kaposvári Slakta Balázsnál 3.36.

Ahogy ezen a “szabásmintán is látszik”, nagyon fent játszottunk, szinte egész meccsen, főleg bal oldalon (itt Vachtler volt Heister párja) próbáltuk sokszor támadásba hozni a szélsőhátvédünket. Marcel kevéssel előrébb játszott, mint a másik oldalon Zubkov – gyakorlatilag Tokmackal és Isaellel egy vonalban volt ő is.

Ami a többi csapatszintű mutatót illeti: a PPDA 4.47 (a szezon legjobbja), a hosszú labdák aránya pedig 6.1% (2020 legalacsonyabb értéke). Rengeteg támadást vezettünk (45+4 vs 9+1). A beadásaink is jó arányban voltak sikeresek (22/9, 41% – a szezonátlag 30%). A DVTK elleni hazai, emlékezetes(en egyoldalú) meccsünk óta nem volt ilyen kevés védekezőpárharcra szükségünk (39), ahogy az igen kevés vendégpassz miatt szerzett labdából is kevesebb volt (24). Mindössze 13 labdát adtunk el a saját térfelünkön, 3-at a saját védekező harmadunkban. Rengeteg, 24 labdát szereztünk a támadóharmadban. A védekezőpárharcok alacsony száma (ezek 67%-át nyertük meg) miatt tűnhet egyeseknek alacsonynak a megnyert párharcok aránya (52.3%-47.7%).

Az adatok megerősítik, amit a TV-k előtt ülve is láthattunk: a csapat a borzasztó körülmények közt szórakoztató játékot nyújtott, néhány remek teljesítménnyel és nagyon profin állt bele a harcba a meglehetősen szerény képességű, csak magyarokkal felálló Rákóczi ellen.

A teljes Wyscout meccsriport:

A játékosok részletes adatai: