Hokicsapatunk kapitánya elmondta, hogy mi vállaltuk volna a zártkapus meccseket, nem rajtunk múlott, hogy játék nélkül lettünk aranyérmesek – a Dózsa edzője nem tartja korrektnek, hogy eredményt hirdettek. Virág Csaba erről a Nemzeti Sporthíradóban beszélt: “Én úgy gondolom, hogy nem véletlenül nem lett győztes hirdetve a többi bajnokságokban, mivel nem ment végig a szezon. És tudom azt, hogy a vezetőségünk is azt javasolta, hogy ugyanúgy, ahogy a környező országokban most, nálunk se legyen győztes. Azonban a liga így döntött, én nem érzem korrektnek ezt a döntést” – szavait annyival árnyalnánk, hogy például a szlovák Extraligában kiosztották a bajnoki címet.

Nagy Gergő

Keserű a szánk íze, hogy nem tudtuk az előírt négy győzelemig lejátszani az elődöntőnket és a finálét is, viszont a bajnokságot győzelemmel fejeztük be, sőt, a pályán elért utolsó két eredményünk győzelem volt. Úgy tudom, nem rajtunk múlott a folytatás sem, hiszen mi játszottunk volna zárt kapuk mögött is, hogy legalább a magyar bajnoki finálénak számító Erste Liga-elődöntő menjen le. Innentől nem tehetünk mást, elfogadjuk a szövetség döntését, örülünk, hogy mi vagyunk a magyar bajnokok, egyúttal gratulálunk a Sportklubnak a megosztott Erste Liga-aranyéremhez.

Fordított helyzetben valószínűleg foggal-körömmel küzdöttem volna, hogy legalább a magyar bajnoki döntőt lejátsszuk, és az igazságtalannak tűnő döntést megakadályozzam. Sok sikerben volt részünk az idényben, a Kontinentális Kupában is jól teljesítettünk, a Magyar Kupát elhódítottuk, volt tehát ok az ünneplésre. Persze nem olyanra, mintha rendesen befejezhettük volna a párharcainkat, ám nem vagyunk elégedetlenek. Csütörtök délelőtt összegyűlt a csapat, a vezetőség felvázolta a helyzetet, a vezetőedző megköszönte a munkát, és az évadot befejezettnek tekintjük.

Biztos, hogy néhány napot pihenünk, mert erőltetett menetben voltunk, három-négy meccset játszottunk hetente, ezért most jólesik egy kis semmittevés. Ha lesz VB, akkor nyilván hamarosan elkezdődik felkészülés a válogatottal, ha pedig nem, akkor egy-két hét pihenővel nekilódulunk a következő idény száraz felkészülésének. Kíváncsi leszek, milyen döntés születik.

Elkeserítő, ami most van. Nem szabad a homokba dugnunk a fejünket, ám pánikolni sem: amilyen utasítást, határozatot hoztak a szakértők, azt be kell tartani. Mi sem fogunk rohangálni a lakásból mindenfelé, hanem próbálunk minél kevesebb időt olyan helyen tölteni, amely veszélyforrás lehet. Oda kell figyelnünk egymásra!

NS