Ismét a harmadik harmadban indult be a Fradi-henger. Folytatás csütörtökön és pénteken a Megyeri úton.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés
Ferencváros 3-1 Újpesti Dózsa
Harmadok: 0-1, 0-0, 3-0
Gólok: Switzer (Kulmala, Tóth Gergely), Tóth A. (Nagy G.), Nagy G. (+1, EN)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 az FTC javára.

Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Nagy K. (Maros)
Kärmeniemi, Sarcia – Juusela, Nagy G., Tóth Ad.
Boros, Pulli – Kulmala, Pavuk, Switzer
Rantanen, Tóth Gergely – Hajós, Németh, Tóth Ri.
Jászai, Tóth Re. – Farkas, Roczanov, Tóth Gergő

A menetrend szerinti ünnepélyes korongbedobást a Fradi saját nevelésű, klubszinten már mindent megnyerő, a válogatott színeiben EB-győztes Vogel Soma végezte el. De nem csak ő volt különleges vendég “Böbén”, hiszen többek között labdarúgó csapatunk vezetőedzője, Szergej Rebrov is kilátogatott kisfiával az Erste Liga elődöntő második találkozójára. Amely ismét izgalmasra sikerült. A lila-fehérek egy szerencsés gyors góllal nyitottak – a pakk a vonalbírón kapott gellert és így került Odnoga elé, aki így egyedül vezethette Nagyra és nem is hibázott. Kristóf egyébként jól állta a sarat, 95% feletti védési hatékonyságot hozott a meccsen. Innentől kezdve pedig egy hosszú “birkózás” zajlott a jégen, emberelőnyök voltak itt is, ott is, mindhiába, a kapuk sokáig érintetlenek maradtak. Bár a háló a miénken egyszer megzördült, de hosszú videózás után érvénytelenítették a találatot, amely időn túl esett.

A harmadik harmadban aztán érződött, hogy fizikai fölényünket elkezdtük érvényesíteni, a dózsások emberelőnyei alatt is mi voltunk a veszélyesebbek, érezni lehetett, hogy az az egy gól kellene, ami nagyon nem akart összejönni. Végül sikerült, Kulmala kanyarodott fel oldalt, majd a kékről középmagasan megküldte a korongot, középen ebbe aranysisakosunk, Switzer szúrt bele, így pedig Duschek lábai között a kapuban kötött ki a játékszer – meg is jegyezték a kapusnak, hogy ilyen szép kötényt még Londonban sem kapott… Bő öt perccel a vége előtt a vezetést is sikerült megszereznünk, Nagy Gergő egy rontott lövés után szerezte vissza a pakkot és fantasztikus keresztpasszal szolgálta ki Tóth Adriánt a hosszún. A hajrában a vendégek nem tudtak jól koncentrálni, ennek következtében végig emberhátrányban voltak, így is lehozták a kapust, amit Nagy Gergő büntetett meg és lőtt az üresen maradt kapuba.

Kettőből kettő, a következő napokban be kell szerezni a festőkészleteket, hiszen kétnapos renoválás után a Megyeri csárdában lehetne miénk a magyar bajnoki cím! Mindent bele, fiúk!

Fodor Szabolcs

Az első 40 percben nem igazán találtuk azt a játékunkat, amivel sikeresek tudunk lenni, nem mondom, hogy rossz volt, de nem volt meg az az extra, amivel dominálni tudunk. Szerencsére ezt az utolsó 20 percben elő tudtuk húzni és nagyon keményen megdolgoztunk a győzelemért – 20-5 volt a kapura lövések aránya. Itt tudtuk megfordítani a meccset, nem azt mondom, hogy az első két harmadban rosszul játszottunk, de az utolsóban extrát nyújtottunk. Minden tiszteletem a csapatomnak, mindenkinek, le a kalappal és a közönség előtt is, hogy ilyen hangulat volt. Tovább szerényen, a dolgunk, hogy lelkiismeretesen felkészüljünk a következő meccsre. Azon leszünk minden erőnkkel, hogy ezt a 20 perces hokit ki tudjuk tolni 60 percre.