„Lakatos Dia” elmondta, nagy lehetőségnek tartja, hogy kiváló sportolókkal készülhet együtt.

– Szeptemberben megszerezted az első magyar bajnoki címedet, januárban életed első Európa-bajnokságán vehettél részt. Hogyan foglalnád össze az elmúlt hónapokat?
– Olyan volt, mint egy hullámvasút. Egyszer fent, máskor lent. Voltak olyan versenyek, amelyek nagyon jól sikerültek, míg volt olyan viadal, ahol nem igazán jött ki a lépés, többet vártam magamtól. Viszont nagyon felemelő és szórakoztató érzés volt életem első Európa-bajnokságán indulni, ráadásul magyar közönség előtt.

– Körülbelül egy éve élsz és versenyzel Magyarországon. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál?
– Csodálatos élmény volt mindaz, amit átéltem ebben az egy évben. Körbeutaztam a világot, igazi profi sportolókkal és bajnokokkal készülhettem egy nagyon erős csapatban. Mindannyiunk számára mindig a legjobb eredmény elérése a cél és nagyszerű, hogy mindezért együtt dolgozunk hétről hétre.

– Mi a különbség az egy évvel ezelőtti és a mostani Deanna között?
– Azt gondolom, hogy sokat kellett tanulnom arról, hogy milyen ebben a csapatban lenni, dolgozni és egymást segíteni az edzéseken. Ezt arra értem, hogy mielőtt Magyarországra jöttem, sokat voltam és készültem egyedül. Ez most nagy lehetőség, hogy ilyen jó lányokkal és fiúkkal dolgozhatok együtt.

– Januárban, Debrecenben életed első Európa-bajnokságán szerepelhettél, ahol három B-döntős helyezésed lett. Hogyan emlékszel vissza az Eb-re?
– Nagyon szerettem volna jobban teljesíteni az egyéni számokban. Több, apró hibát követtem el, de ugyanakkor volt néhány igazán jól sikerült futamom is. Úgy vélem, hogy ebben a sportágban akkor érhetsz el sikert, ha mindent alaposan összeállítottál és a megfelelő időben alkalmazod. Ezen még dolgoznom kell a jövőben. A 3000 méteres váltónk nagyon jól ment, a büntetésért viszont kár volt. Ugyanakkor jövőre ugyanúgy harcolni fogunk az éremért!

Fradi.hu