A koronavírus miatt bezárták a szöuli jégcsarnokot.

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség közleményben tudatta, hogy március 13. és 15. között Szöulban biztosan nem tartják meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnokságát. A világméretű járvány miatt a hatóságok elrendelték az eredetileg a világbajnokságnak helyszínt adó Mokdong Jégcsarnok bezárását.

Várható volt, hogy ilyen döntést hoz az ISU, ez volt a logikus, más kérdés, hogy mindenki jobban örült volna, ha hamarabb megszületik – mondta el Bánhidi Ákos, a short track válogatott edzője és menedzsere. – Versenyzőink fegyelmezetten fogadták és elfogadták a döntést, és edzésben maradnak március közepéig. Amennyiben más helyszínt jelöl ki az ISU a világbajnokság kapcsán, úgy mérlegelés tárgyát képezi, hogy azon elinduljunk-e.

Az elmúlt hetek folyamatosan híre és történései után nem lepett meg minket az ISU döntése” – kezdte az FTC-vel kétszeres Európa-bajnok Liu Shaolin Sándor. „Ugyanakkor nagyon sajnálom, mert mindenki jó formában van és jó lett volna négy év után ismét Szöulban világbajnoki címet szerezni. Bár hivatalosan még nem mondták ki, hogy nem lesz megtartva a vb, a többiekkel beszéltük, hogy azért kicsi rá az esély, hogy a szezon fő versenyét még megrendezik. Ettől függetlenül nem állunk le, mert alapvetően március végéig tartott volna a szezon. Most két hétig még folyamatosan edzünk és utána megyünk majd szünetre” – tette hozzá világklasszisunk.

Fradi.hu, Hunskate