Marcel szerint készültünk arra, ami várt ránk, ennek ellenére jöttek a hibák – a Debrecen elleni bajnokiról és jövőjéről is kérdezték védőnket.

Kiheverték a mezőkövesdi sokkot?
A profi sportban nincs idő a sebeket nyalogatni. A vereség benne van a labdarúgásban, egyetlen olyan csapatot sem ismerek, amelyik állandóan nyerne. Túl vagyunk rajta, vasárnap és hétfőn szusszantunk egyet, kedd óta pedig már csak előre tekintünk.

Szerhij Rebrovot ismerve alaposan elemezték a Mezőkövesden történteket. Mire jutottak?
Arra, hogy elkövettünk néhány nagy hibát. Szerencsére ritkán fordul elő velünk, hogy 3-0-ra kikapjunk, sőt a legutóbbi bajnoki vereségünk sem mostanában volt, egészen pontosan augusztus végén. A mezőkövesdi volt a második botlásunk a bajnokságban, ez talán nem olyan rossz mutató. Próbáltuk megtalálni az okokat, hogy miért hibáztunk hátul ilyen sokat, és ezzel remélhetőleg le is tudtuk a rossz időszakot.

Utólag elárulhatják, meglepte önöket a kövesdiek taktikája?
Nem. A mérkőzés előtt Szerhij Rebrov többször is elmondta, nem lenne meglepődve, ha ellenfelünk a találkozó elejétől nyomás alá próbálna helyezni bennünket. Fel voltunk készülve a letámadásra, mégsem működött ellene semmi. A szakmai stáb külön felhívta a figyelmünket rá, hogy a saját térfelünkön lehetőleg minél kevesebb labdát adjunk el, erre sorra jöttek a pontatlanságok. De mint mondtam, ezt a mérkőzést már lezártuk.

A hétvégén a Debrecent fogadják, amelyet novemberben 6-1-re múltak felül a Nagyerdei Stadionban.
Biztos vagyok benne, hogy a mostani közel sem lesz olyan könnyű mérkőzés. Ahogy nekünk, úgy a debrecenieknek is minden pontra szükségük van, aligha adják könnyen a bőrüket. Ki tudja, milyen taktikát választanak a Groupama Arénában. Előfordulhat, hogy látták a Mezőkövesden történteket, és megpróbálnak idegenben is letámadni bennünket, gondolván, ami sikerült a kövesdieknek, sikerülhet nekik is. Ezzel egy gond van, még egyszer biztosan nem játszunk olyan rosszul, a Ferencváros ezt egyszerűen nem engedheti meg magának.

Szerhij Rebrov úgy fogalmazott, talán jókor is jött a pofon, a figyelmeztető jel. Egyetért vele?
A magam részéről biztos voltam benne, hogy nincs még lefutva a bajnoki versenyfutás. A hétvége is mutatta, bármi megtörténhet, ettől függetlenül még mindig mi vagyunk az aranyérem fő esélyesei. A hátralévő mérkőzéseken a megszokottnál is jobban kell összpontosítanunk, akkor nem lehet baj. Nem felejtettünk el futballozni.

Nyáron lesz két éve, hogy Budapestre költözött. Jól érzi magát Magyarországon?
Szeretem a várost, szeretek itt élni, és nyugodtan mondhatom, szeretnék továbbra is a Ferencvárosban futballozni. Az idény végén beszélgetnünk kell a folytatásról, de a szakmai stáb tagjaival már ejtettünk szót a jövőmről, számítanak rám. Ebben maradtunk.

NS