A bukaresti Bajnokok Ligája középdöntős mérkőzés után kérdezte Zizit a Kossuth Rádió.

Szucsánszki Zita szerint a fiatal ferencvárosi csapat fejlődéséből a női válogatott profitálhat az olimpiai selejtezőn, a magyar kézilabda számára pedig jelenleg ez a legfontosabb.

A zöld-fehérek irányítója a bukaresti BL-vereség után a Kossuth Rádiónak elmondta, hogy csapatként jól teljesítettek a CSM ellen, a küzdéssel nem volt probléma, az ellenfél játékosai közül azonban a nyolcgólos Cristina Neagut és a hét találattal záró Dragana Cvijicet nem tudták semlegesíteni, a mérkőzés második felében pedig „buta hibákat” követtek el. „Ebben az évben már nagyon sok van ilyenből. Fiatal a csapat, ebből tanulunk, most már sajnos csak erre jó a mostani BL-szezon” – utalt a 32 éves játékos arra, hogy a bukaresti vereséggel eldőlt, hogy a Fradi nem juthat negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában.

Amikor azt csináltuk, amit megbeszéltünk, akkor nagyon jól működött, az itthoni meccsen is” – tette hozzá Szucsánszki, aki szerint ugyan egy kicsit „lejtett” a pálya a hazaiaknak, de egyrészt ez nem érte őket váratlanul, másrészt pedig nem kívánják erre fogni a vereséget.

A Ferencváros kedden hazai pályán kapott ki a Siófoktól a bajnokságban, így lépéshátrányba került a Balaton-partiakkal szemben a BL-indulást jelentő második helyért folytatott versenyben. Az irányító a Kossuth Rádiónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a siófoki és a bukaresti keret is erősebb a Ferencvárosénál, de a zöld-fehérek fiatal és főként magyarokból álló csapatának fejlődése nagy segítségére lehet az olimpiai selejtező előtt álló válogatottnak.

A szurkolóink, a szponzoraink, de főleg magunk miatt muszáj előre néznünk és csinálni tovább a dolgunkat. Látni kell, hogy a siófoki és a bukaresti is sokkal komolyabb állomány, mint a miénk. Nem tudok olyan évet, amelyikben ez a fiatal Fradi ne teljesítette volna túl az elvárásokat. Mindig nagy célok vannak, hiszen ez a Ferencváros, de azért a realitás talaján kell maradnunk. Magyarok vagyunk, fiatalok, csináljuk a dolgunkat, és ebből remélem, hogy a válogatott majd profitálni tud a selejtezőn, és a magyar kézilabdának most ez a legfontosabb” – fogalmazott Szucsánszki Zita.

M4 Sport