Dibusz Dénest kérdezték az egyre gyakoribb fejsérüléseiről.

Nem ijedős az FTC futballkapusa, Dibusz Dénes, bár múlt szombaton szerzett vérző fejsebét rossz volt nézni.

A válogatott kapus megjegyzi: legutóbbi, négy kapoccsal összefogott sebe nem hagy nyomot, mivel a haja eltakarja, de a további négy nem volt éppen könnyű sérülés.

Szombaton az FC Fehérvár elleni hazai bajnokin már az alapvonalon túl volt a labda, a vendégjátékos mégis hadakozott azért, és földet érése közben a stop­lijával felszakította a fejbőrömet – emlékezik vissza Dibusz. – Fájdalmat nem éreztem, azt viszont igen, hogy az arcomon csordogál a vér. A kapcsokat a jövő hét közepén veszik ki a fejemből.

A Diósgyőrrel játszott tavaly de­cem­ber 15-i meccsen légi háború közben csúnyán összefejelt egy vendégtámadóval, és jókora kötést kapott.

Noha nem veszítettem el az eszméletemet, jószerével nem is emlékszem erre.

Hogy az egyre gyakoribb ütközéseknek mi az oka, arról megjegyzi: valamennyi csapat nyerni akar, ezért a játékosok nem ijednek be a labdáért folyó közelharctól. A sérülés a futball velejárója.

Igaz, a Fehérvár elleni bajnokit a Groupama Arénában megtekintő feleségemtől tudom, hogy a vérző fejem nem volt éppen valami szép látvány, de mivel kőkemény a koponyám, ezért a meccsek előtt nincs bennem félsz.

Felvetettük, védelmet jelentene, ha Petr Cech módjára rögbis fejvédőben folytatná pályafutását. Emlékezetes, 2005 októberében a Chelsea cseh kapusának koponyáját rúgás érte a Reading elleni meccsen, eltört a koponyacsontja, megoperálták, azt követően pedig kizárólag fejvédőt használt.

Ez a megoldás nekem meg sem fordul a fejemben – szögezte le Dibusz.

Bors