A Baselhez igazoló játékosunk már túl van az első edzéseken a svájci együttesnél.

– Először is, gratulálunk az igazolásodhoz! Mit kell tudni a svájci női élvonalról és az új csapatodról? A férfi labdarúgás világában elég jól cseng az FC Basel neve…
– Köszönöm! A svájci női élvonalban három-négy elég erős csapat is van, akik közel egyenlő esélyekkel harcolnak a bajnoki címért. Szerencsére a Basel is köztük van, új csapatom jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán. Fontos szempont még, hogy az első két helyezett indulhat a Bajnokok Ligájában. A kupáért is harcban állunk még, az elődöntőben a Young Boys csapatával találkozunk majd.

– Hogyan került képbe a Basel, hogy kerültél kapcsolatba velük?
– A télen készült rólam egy videó a legjobb jeleneteimből, és ezt látta az FC Basel szakvezetése is, ennek alapján kerestek meg. Ezután kicsit utánajártunk a csapatnak, és úgy éreztem, jó lehetőség, remek fejlődés lenne számomra az átigazolás, szakmailag és emberileg egyaránt.

– A Fradival bajnoki és kupagyőzelmet ünnepelhettetek, a döntőben emlékezetes gólt is szereztél, hajszálon múlott a BL-indulás. Miért döntöttél mégis a távozás mellett?
– Hat évet töltöttem el a Ferencvárosban, és egyszerűen úgy éreztem, itt az ideje váltani. Ki szerettem volna próbálni magam külföldön, illetve szeretnék új nyelvet és új kultúrát is megismerni, megtanulni.

– Mik a távlati céljaid?
– Egyelőre csak az lebeg a szemem előtt, hogy Baselben helyt álljak, és kihozzam magamból a maximumot, illetve minél több trófeát nyerjek az új csapatommal is. Egyelőre nem gondolkodom ennél hosszabb távra előre.

– Milyenek az első benyomások az új állomáshelyeden?
– Túl vagyok már az első edzéseken, és azt tapasztaltam, hogy rendkívül pörgősek voltak a tréningek. A csapat jól fogadott, mindenki kedves volt, mindenben segítenek, amire csak szükségem van a beilleszkedéshez, megkapom.

– Leszel még a Ferencváros labdarúgója?
– Erre nem tudom biztosan a választ, de úgy érzem, azért ez megtörténhet. Szeretnék még a Ferencvárosban futballozni később, mert nagyszerű klub, remek szurkolótáborral. Nagyon sokat köszönhetek az FTC-nek, és Dörnyei Balázsnak is. Természetesen továbbra is követni fogom a csapat történéseit, meccseit, és nagyon sok sikert kívánok a lányoknak! Hajrá, Fradi!

Fradi.hu