Bence mellett Amadou Moutarit kérdezték a mai bajnokiról.

Amadou Moutari

Különleges érzés lesz ellenfélként pályára lépni a Groupama Arénában. Egy éve ilyenkor még a Ferencváros labdarúgója voltam, nem tagadom, izgatottan várom, milyen lesz besétálni az öltözőfolyosóra. Első magyarországi tétmérkőzésemet Fradi-mezben éppen a Honvéd ellen játszottam. Emlékszem rá. Magyar Kupa-találkozó volt, 2-1-re nyertünk, az első gólt én szereztem. Az is egy februári mérkőzés volt, és milyen az élet, most meg már a Honvéd játékosaként készülök a Ferencváros ellen. A csapatból néhányan ugrattak is, nehogy véletlenül a rossz öltözőbe sétáljak be.

Abraham Frimponggal, Tokmac Nguennel és Franck Bolival is tartom a kapcsolatot. Olykor találkozunk, egy környéken lakunk, megiszunk egy kávét. De szerdán nem lesz barátság, a pályán mindent beleadok, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból. A Honvéd és a Ferencváros összecsapásai mindig fontosak.

Sokáig alapembernek számítottam a Ferencvárosban, hol a jobb, hol a bal szélen jutottam szerephez, ám jött egy sérülés, és hosszú hónapokra kidőltem. Nyolc hónapot voltam kénytelen kihagyni, mire felépültem, új játékosok érkeztek a posztomra, és onnan már nem volt visszaút. Próbáltam minél gyorsabban visszaszerezni a régi formámat, ám miután fél év volt hátra a szerződésemből, arra kértem a vezetőket, hadd menjek Mezőkövesdre. Mert játszani akartam. Ha a hosszú sérülés után újabb hat hónapig nem játszom, ki tudja, mikor lendülök ismét formába, és mikor lett volna olyan magyar csapat, amelyiknek kellettem volna. Utólag úgy érzem, jó döntést hoztam, hogy Mezőkövesdre igazoltam.

Batik Bence

Rengeteg barátra leltem, szoros kapcsolatokat alakítottam ki a Fradinál töltött időszakban, de már a Honvédra összpontosítok. Mindenkinek át kell éreznie, milyen fontos rangadó előtt állunk. Nem a véletlen műve, hogy a Fradi legutóbb még 2017 áprilisában kapott ki a Groupama Arénában, amikor is a Vasas nyert kettő egyre. Azon a meccsen még játszott Böde Dániel. A napokban találkoztam és beszéltem vele, mondtam is a korábbi Fradi-csatárnak, nem bánom, hogy szerda este már nem kell őriznem.

NS nyomán.