Bálintot arról is kérdezték, hogy tart-e a Honvéd szurkolóktól.

Őszinte leszek, nem biztos, hogy Svájcból visszajöttem volna Magyarországra focizni. Miért tettél így?
Októberben megkeresett a Fradi, majd utána is folyamatosan érdeklődtek irántam. Végig azt éreztem, hogy számítanak rám a klubnál, kellek a Ferencvárosnak. Azzal is tisztában vagyok, hogy az elmúlt években mennyit fejlődött az FTC, látom a klub koncepcióját is. Mindezek arra ösztökéltek, hogy a Fradiban folytassam a pályafutásomat.

Nem nehéz kitalálni, hogy a bajnoki cím megszerzésének a lehetősége és a nemzetközi kupaszereplésnek a kivívása is is fontos szempont lehetett a döntésed meghozatalában.
Újabb motivációs lépcsőfokokat említettél. A Luganóval is jó eredményeket értünk el. Kétszer voltunk harmadikok, de az, hogy itthon bajnokságot kell nyernünk, nagyon feldob. Érzek egy kicsi nyomást, ez igaz, de ha teljesítjük a feladatunkat, akkor újabb, fontos lépcsőfokot tudhatok és tudhatunk le.

Nem tartod visszalépésnek a döntést, hiszen a svájci futball előttünk jár?
Egyáltalán nem. Láttam a Fradi jó néhány őszi meccsét, Európa Liga-találkozókat is, s azt tapasztaltam, hogy nincs olyan nagy differencia a két bajnokság között.

Mi a legfontosabb tapasztalat Svájcból, és előtte Olaszországból?
Nagyon fontos taktikai elemeket tudtam megtanulni a kinti edzőimtől, ezeket nagyon szeretném itthon is kamatoztatni.

Nem félsz a konkurenciától a Fradiban?
Dehogyis! Örülök neki, hogy sok jó játékossal játszhatok majd egy csapatban. Az edzések intenzítása ezáltal is minőségi. Az alap, hogy minél több mérkőzésen szeretnék a kezdőcsapat tagja lenni, de az, hogy sok jó társam van, még jobb teljesítményre sarkal, nemcsak a mérkőzéseken, hanem az összes edzésen is.

Lehet, hogy a táblázaton Fradi és Vidi fölény várható, de egy-egy adott meccsen fel tudtok úgy menni a pályára, hogy „áááá, úgyis nyerünk, akármi lesz”? Mondjuk szombaton a bentmaradásért küzdő Paks ellen?
Mindegyik találkozó más. Az mondjuk várható, hogy a Ferencváros többet birtokolja majd a labdát az ellenfeleinél, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan meg is nyerjük az összes mérkőzésünket. Mindenki a Fradit akarja megverni, ezért egyik fellépésünk sem lesz könnyű. Ha viszont mindenki teljes mértékben odateszi magát az edzéseken is, akkor sokkan könnyíthetünk a helyzetünkön.

Mik a terveid, álmaid a zöld-fehéreknél?
Szeretnék a következő években itthon mindent megnyerni a Fradival. Nem titkolom, növelném a válogatott meccseim számát is. Az Üllői úton pedig jobban szem előtt vagyok.

Hajnal Tamás, az FTC menedzsere azt mondta, hogy igazi box-to-box futballista vagy. Mi takar ez a jelző?
Azt, hogy sok futással kiveszem a részem a védekezésből és felérek a támadások befejezéséhez is. Ehhez az erőt a spanyol edzőtáborban sikerült megszereznem, de dolgozni kell tovább keményen.

Nem tartasz attól, hogy honvédos múltod miatt a kispesti drukkerek kóstolgatnak majd, mint korábban Lanzafamét?
Nem, ettől nem tartok. Tudom, mit kaptam Kispesten, hogy onnan kerültem külföldre, de engem Magyarországról kizárólag a Fradi keresett meg.

Bővebben: Bors, NBI.hu