Pólósaink vezetőedzője azt is elmondta, hogy a januári EB nehéz feladat elé állította.

Négy trófeát nyertek meg 2019-ben. Melyik sikerre gondol vissza a legszívesebben?
Ha ki kell emelnem egyet közülük, a Bajnokok Ligája győzelemre. Ha egy csapat ekkora sikert ér el, az tartást ad neki, ezt sok más együttesen is láttam korábban. A nagy győzelem meghatározza a következő időszakot, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy ezután mindig mindent megnyerünk, hanem azt, hogy van mihez visszanyúlni akkor is, ha éppen nem megy a játék.

A játékosokon a jóllakottság legkisebb jelét sem lehetett látni a BL-győzelem után, sőt mintha még motiváltabbak lettek volna. Sok munkája van benne?
Ez a játékosok hozzáállásán és rajtam is múlik. Az én szerepem az, hogy arra irányítsam a figyelmet, amire kell. Fel kell dolgozni a múltat és beleállni a szürke hétköznapokba, mert magától nem fog működni semmi. Tudtam, hogy ugyanolyan kemény munkára lesz szükség az új idényben is, mint legutóbb, amit már az előző idény végén elkezdtem sulykolni.

A klubidényt a januári EB félbevágja. Nehéz feladattal szembesült?
Nagyon nehézzel. Éppen ezért teljesen kettébontottam az idényt: a decemberig tartó őszi szezon két fő eseménye az európai Szuperkupa és a Magyar Kupa volt, a februártól kezdődő szakasz végén pedig a bajnoki döntő és a BL nyolcasdöntője vár ránk. Úgy gondolom, amikor a rendkívül fontos EB után visszajönnek a játékosok a klubcsapatukba, ugyanolyan munkát kell elvégeznünk, mint a nyáron.

Az aranyérmek mellett az egyéni elismerések sem kerülik el, például a Vízilabdaedzők Világszervezete egymás után másodszor választotta meg az év legjobbjának, most éppen az olaszokat világbajnoki címig vezető Alessandro Campagnával együtt. Mit jelentenek önnek ezek a díjak?
Óriási megtiszteltetésnek tartom őket, hiszen visszaigazolást adnak, ugyanakkor ezek ugyanúgy a klub, a csapat és az én közös sikereim, mint a trófeák. A klubom megbízik bennem és hagyja, hogy végezzem a munkámat, a stábom mindenben támogat, nem is beszélve a játékosaimról: amikor edzeni kell, edzenek, amikor nyerni kell, nyernek.

NS