A labdarúgó csapat vezetőjével beszélgettek a mögöttünk hagyott és az előttünk álló időszakról.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó ZRT. vezérigazgatója elomdta, a legoptimistább elképzelésiek szerint alakult a 2019-es év, ám mivel evés közben jön meg az étvágy, a jövőre nézve még merészebb terveket szövögetnek.

Két kimondott célunk volt a 2019-es évben. Az egyik, hogy fennállásunk 120. évében megnyerhessük a 30. bajnoki címünket, a másik pedig, hogy hosszú idő után újra bekerüljünk egy nemzetközi kupa csoportkörébe. Szerencsére mindkettő megvalósult.

Orosz Pál kiemelte, hogy egyetlen gólon múlott, hogy a Ferencváros nem jutott tovább a csoportjából, s mivel evés közben jön meg az étvágy, a jövővel kapcsolatban még merészebb terveket szövögetnek.

Mi vagyunk a Fradi és mindig nyerni akarunk, úgyhogy jövőre még messzebb szeretnénk majd jutni. Álmodni mindig lehet, de lássuk be, a Bajnokok Ligája nagyon messze van még. A financiális háttér nagyban meghatározza a klublabdarúgást. Úgy gondolom, hogy jelenleg a Ferencváros helye reálisan az Európa Liga csoportkörében van, és kimondott célunk, hogy rendszeresen, öt évből mondjuk háromszor résztvevői legyünk ezen sorozat őszi küzdelmeinek.

Ami a szezon folytatását illeti, a címvédő és listavezető FTC Január 7-től két hetes spanyolországi edzőtáborozással készül a tavaszi bajnokikra, melyeken Orosz Pál elmondása alapján csak egy cél lebeghet a csapat szeme előtt.

Mivel Békéscsabán sajnos megoldottuk, hogy ne kelljen Magyar Kupa-meccseket játszanunk, tavasszal már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk és kimondott célunk, hogy meg is nyerjük. A rendelkezésre álló keretnek, tudásnak és szakmai stábnak meg kell tudnia oldania azt, hogy az FTC ismét bajnok legyen. Főleg annak a fényében, hogy egy ilyen őszi menetelés után is négy ponttal vezetjük a bajnokságot.

M4 Sport