Megdolgoztunk a szerencséért, ami ezúttal elkerült minket, hiába játszottunk jobban ellenfelünknél – amit Danyi Gábor is szimpatikus módon elismert -, ezúttal nem járt érte pont.

Női kézilabda, NBI, 11. forduló
Ferencváros 27-28 (13-12) Győri ETO
Gólok: Klujber 6, Kovacsics 6, Háfra 5, Schatzl 5, Lukács 3, Hornyák 1, Márton 1

Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Többször lehetett kitenni a “Megtelt” táblát az Elek Gyula Arénában, de ilyen telt ház, mint a mai, rég volt tapasztalható, mondhatni, hogy minden lehetséges helyet, még talán egy kicsit annál is többet sikerült kihasználni. Így nem csoda, hogy az egész találkozó alatt remek hangulat uralkodott a népligeti csarnokban, ahol szép élőkép fogadta a csapatokat a mérkőzés kezdete előtt. A bemutatás után sor került Danick Snelder köszöntésére, hiszen beállónk VB-győztes lett, amire büszkék lehetünk, valamint természetesen dr. Springer Miklósról is megemlékeztünk, szívszorító pillanatok voltak, hiszen Miki bácsi élete során női kézilabda csapatunk eddigi összes (!) hazai sikerét (bajnoki címek, kupagyőzelmek) láthatta.

Szurkolói látvány az Elek Gyula Arénában

A játék nem úgy indult, ahogy szerettük volna, hiszen gyorsan kétgólos előnybe kerültek a győriek, viszont a Klujber – Schatzl duó vezérletével megfordítottuk az állást és sokáig kézben is tartottuk az irányítást. Nem úgy, mint a Horváth – Marton kettős, akik negyedóra játék után teljesen elveszítették a fonalat… Aminek talán kicsit jobban mi ittuk meg a levét. A szünet előtti hajrában aztán volt egy kicsi visszaesésünk, újra hátrányba kerültünk, de nem estünk kétségbe, sőt! Két másodperccel a félidőt jelző dudaszót megelőzően Klujber remek góllal intézte el, hogy előnnyel mehessünk a pihenőre – ebben Bíró Blankának is nagy szerepe volt egyébként, szélről szinte mindent fogott, büntetőt is hárított.

A folytatásban aztán álomszerűen kezdtünk, gyönyörű kínai figurát is bemutattunk, és ötgólos fórt hoztunk össze, aminek a végére már érződött, hogy jöhet a hullámvölgy, mert bár a Győr sem lőtte a gólokat, mi sem tudtuk tovább növelni a különbséget. El is kezdett zárkózni ellenfelünk, amiben az is közrejátszott, hogy a játékrészben csak mi kaptuk a kétperces kiállításokat, valamint Fortuna sem állt mellettünk: a kapufáról kipattanó lövésekből mi kaptuk a gyors gólokat, valamint a mi kapufánkról is úgy pattant a labda, hogy a hálóban kötött ki elképesztően szerencsétlen módon. A pályára visszatért Hornyák Dóra és Szucsánszki Zita is, nagy tapsot kaptak, Dodó fontos gólt is szerzett, de még így is több komoly ziccert hibáztunk el. Mindezek pedig azt eredményezték, hogy a végjátékban az ikszért kellett rohamoznunk, nagyjából 15 másodpercünk maradt az egyenlítésre, amire adódott is a lehetőség, de Lukács kezében nem ragadt meg a labda és talán szabálytalanság is történt, így Kiss Évába tudta már csak dobni a labdát…

Kovacsics Anikó

Nagyon jó mérkőzés volt, mondtam is a csajoknak a meccs után, ha ilyen játékkal, ilyen harcosan, ilyen hozzáállással játszunk tavasszal, akkor sok örömünk lesz, remélem ez így is lesz. Amiket megbeszéltünk, azt nagyrészt meg tudtuk csinálni. Támadásban türelmesen, okosan megelőztük a lerohanásaikat nagyrészt. Büszke vagyok a csapatra, igaz kicsit belefáradtunk, de a második félidőben az ETO fordítása után sem adtuk fel, hanem jöttünk vissza rájuk.

Elek Gábor

Gratulálok a Győri ETO-nak és Danyi Gábornak, úgy gondolom, hogy az ő húzása fordította meg a mérkőzést, a két beállóval és középen Oftedallal és Nze-Minkóval nagyon sok problémánk volt. A döntő a második félidőben kihagyott ziccereink túl magas száma volt, Kiss Éva nagyon jól szállt be a mérkőzésbe, sok ziccert tudott hárítani, ami az ő dicsérete és a mi kritikánk, nem feltétlenül kellett volna ennyit hibáznunk. A teljesítmény, a harcosság biztató volt – figyelembe véve, hogy egy nem túl jól sikerült világversenyről érkeztek haza a játékosok. De erre nem adnak pontot. Ha ezt a szintet tudjuk tartani, vagy fokozni, akkor szép tavaszunk lesz. A padról bejövők most jobban tudtak segíteni a Győrnek, mint nekünk.