Péter értékelte fiókcsapatunk, a Soroksár őszi szezonját.

A tavalyi évben remekül indult a szezon, idén viszont beragadtunk a rajtnál. Miben látod ennek az okát?
Idén sok új játékos érkezett hozzánk, akiknek be kellett illeszkedni és el kellett sajátítani csapatunk játékstílusát. Sajnos több játékos is volt, akinek kulcsszerepet szántunk, de sérülések hátráltatták és csak az ősz elején tudtak bekapcsolódni a munkába. A Ferencvárostól érkező fiataloknak pedig szokniuk kellett a felnőtt bajnokság ütemét, keménységét, ez sem megy egyik percről a másikra. Varga Ádám és Takács Zsombor is meccshiánnyal érkezett a Haraszti útra, formába kellett lendülniük.

Az év második felére elkaptuk a ritmust, újra jöttek a győzelmek! Minek köszönhető a formajavulás?
Az őszi szezon végére néhány játékos felépült, megtalálta régi önmagát és mi megtaláltuk az ideális összeállítást! Csapatként javultunk igazán, de ehhez kellett az egyéni teljesítmények fejlődése is! A régebbi rutinosabb játékosok hozták a tőlük elvártakat, a fiatalok pedig felnőttek a feladatokhoz. A ferencvárosi fiatalok teljesítménye hullámzó volt, ez életkori sajátosság, de Csonka, Szerető és Takács is sokat fejlődött az ősz végére. Varga Ádám remekül védett sérüléséig, biztonságot adott a védőknek.

Összességében milyennek látod a bajnokság első felét és mit vársz a tavaszi fordulóktól?
Ez a szezon hullámvasút volt számunkra. Remek győzelmek után fájó hazai vereségeket szenvedtünk olyan mérkőzéseken, melyeket gólokkal kellett volna megnyerni. Gondoljunk csak a Budaörs vagy Csákvár elleni összecsapásra. Január 6-án kezdetét veszi a felkészülés, és azon leszünk, hogy kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsunk. Bár nagyon kiegyenlített az idei évben is a mezőny, meggyőződésem, hogy képesek leszünk az első 6-ban végezni, ezzel lennék elégedett. Ha a mezőny első harmadában akarunk végezni, akkor sokkal pontosabb befejezésekre és hibátlan védekezésre lesz szükség, tehát van min dolgoznunk!

Voltak mérkőzések, amikor akár 4 fiatal egyszerre volt a pályán. Hogyan látod az ő szerepüket a csapatban?
Támogatom a fiatal játékosok szerepeltetését, de azért tenniük is kell. Ősszel több olyan teljesítményt láthattunk tőlük, melyre lehet építeni. Név szerint nem szeretnék senkit kiemelni, de kemény munkával szép jövő előtt állhatnak.

Van valaki a csapatban, akit ki szeretnél emelni az előző szezon alapján?
Én csapatban gondolkodom, a jó csapatmunka az elsődleges, nem pedig a nevek. Erre a szezon második felében rájöttek a játékosok is és sokat javult a teljesítményük. A jövőben is a csapat érdekeit szem előtt tartva fogunk építkezni, nem pedig egy-egy játékos köré.

Soroksár