A világ legjobb játékosát kérdezték.

– Mennyire nagy elismerés ez számodra?
– Sok szempontból nagy. Először is azért, mert az év főeseményének számító nyári világbajnokságon önhibámon kívül nem tudtam érdemben segíteni a válogatottnak. Ennek ellenére sikerült a legtöbb szavazatot begyűjtenem.

– Azt írtad az Instagram oldaladra a díj alá, hogy #bucketlist. Ez egy célod volt, hogy a pályafutásod során bezsebelj egy ilyen nagy egyéni elismerést?
– Korábban nem volt célom, de ahogy haladtak az események ezzel kapcsolatban és jelezték, hogy versenyben vagyok, úgy kezdett el nagyon érdekelni és számítani. Van ugyanis egy olyan hozadéka a Total Waterpolo-díjnak, hogy a korábbi győztesek benne maradnak a zsűriben és ez nekem nagyon tetszik, hogy én is elmondhatom majd a véleményemet évről-évre.

– A szakma mellett szavaztak a szurkolók is, akiknél magasan te lettél az első.
– Nagyon tetszett és nagyon nagyra értékelem, hogy megnyertem a közönségszavazást, mert tudom, hogy kis hazánk kvázi összefogott, hogy minél több szavazatom legyen. Sok forrásból értesültem arról, hogy emberek megosztották egymással a szavazás módját, ezért külön hálás vagyok mindenkinek, aki szavazott!

– Rengetegszer hallottam, hogy az utóbbi egy évben fizikálisan és mentálisan is szintet léptél. Minek köszönhető, hogy ilyen elképesztő évet futottál 2019-ben?
– A fizikális fejlődést annak tudom be, hogy a Fradiban rengeteget dolgozom, ami nagy részben Varga Zsoltnak az érdeme. Mondom ezt úgy, hogy ritkán esünk a túlterheltség, túledzettség fázisába, mert az is legalább annyira káros, mint aki nem annyira edzett. Illetve visszautalnék a tavaly nyári döntésemre, amikor a válogatottságot úgymond lemondtam és azzal foglalkoztam, hogy hogyan tegyek rá még egy lapáttal és azzal töltsem az időmet, amit jónak látok. Evidens, hogy ez részben a családomat jelenti, de ha a vízilabdára gondolunk, akkor nekem arra volt szükségem, hogy 2,5 hónapig ne ugorjak vízbe. Amolyan üres fejjel, de profin felépítve járhassak konditerembe. Ezek a dolgok nagyon kellettek nekem. Azt is látni kell, hogy Madaras Norbi után megörököltem a csapatkapitányi posztot, ami ugyan rengeteg plusz teherrel jár, de megtaláltam egy-két olyan kapaszkodót benne, azt is mondhatnám, hogy a szépségét, ami miatt tudom élvezni.

– Ez volt a pályafutásod eddigi legjobb éve?
– Mivel ujjtörésem miatt a nyári világbajnokságon nem tudtam a csapat sikeréhez hozzátenni, ezért vannak emlékezetesebb évek, de ha a klubot nézem és a saját teljesítményem kiegyensúlyozottságát, akkor igen, mondhatom, hogy ez volt a legjobb évem idáig.

Fradi.hu