Bekő Balázs és Bódog Tamás értékelte az őszi bajnoki szezont. Bekő szerint még nem lefutott, Bódog szerint már csak mi ronthatjuk el.

A játékosállomány alapján nincs lényeges eltérés a két csapat között, a Fradi mégis nagyságrenddel jobban néz ki. Abban látom a lényeges különbséget, hogy a Ferencváros rendre hatalmas becsvággyal játszott, a Fehérvár viszont olykor jóllakott csapat benyomását keltette. Ezzel együtt még nem látom lefutottnak a bajnokságot. Kétségtelen, hogy a Fradi lépéselőnyben várja a tavaszt, de a két együttes még kétszer találkozik egymással, és ahogy ősszel, tavasszal is okozhatnak a többiek meglepetést.

Bekő Balázs

(mno)

Igen, mindenképp, [ezt csak a Fradi ronthatja már el]. Hatalmas lehetőséget szalasztott el a Fehérvár, hiszen ilyen esetben, amikor egy csapat a nemzetközi kupában szerepel, általában az szokott lenni, hogy többször is pontokat hullajt a bajnokságban, mint például a Vidi az előző idényben. Ahhoz képest számomra meglepő volt, hogy a Fehérvár produkálta a rossz őszt, a Fradi pedig az európai szereplés mellett tudta növelni a két csapat közötti különbséget. Nyilván korai lenne még kijelenteni, hogy a bajnokság eldőlt, de most már a Fradin múlik, neki kell hibáznia ahhoz, hogy valaki utolérhesse. Lehet, hogy a Vidi tavasszal jobban fog szerepelni az új edzővel, de szerintem a Ferencváros meg fogja nyerni bajnokságot. Számomra óriási csalódás volt a Vidi játéka az elmúlt fél évben.

A Fehérvárnál ugyan vannak jó játékosok, a minőség megvan, de ez a hátulra beállós, védekező stílus, ami az edzőváltásig jellemző volt, nekem nem tetszik, érthetetlen volt számomra ez a felfogás. A Fradi felvállalta a támadófutballt annak ellenére is, hogy szerda-szombat, vagy csütörtök-vasárnap ritmusban voltak meccsei, jobb focit játszott. Hangsúlyozom, ez csak az én véleményem, az én felfogásom alapján látom így, ez nem azt jelenti, hogy én látom jól.

Bódog Tamás

(csakfoci)