Statisztikai adatok a csütörtöki Európa Liga csoportmeccsről.

UEFA.com

Wyscout

(Először is elnézést, hogy az alábbi PDF-ben lilával jelöltek minket.)

A csütörtöki meccsen több lövésünk és több kaput eltaláló próbálkozásunk volt, mint a hazaiaknak, akik elsősorban távolról lődöztek (21 méter a mi 16.1 méterünkkel szemben), az xG-értékek is a mi fölényünket mutatják (1.33-0.91, az xcG értékek pedig 1.48-1.32 a javunkra). Nálunk volt többet a labda (54-46%) és hasonló pontossággal passzoltunk (81-83%) A hazaiak ugyanakkor többet támadtak (24+1 ill. 31+2 ). Nagy a fölényük a párharcokban (79-94), ezen a meccsen érdekes módon a védekező párharcokban rendkívül alul teljesítettünk.

A csapatban ezen a téren csak Botka Endre mérlege volt pozitív (11/6), Frimpongé (6/3) és Sigéré (4/2) 50%-ra jött ki. Blazic 6 védekező párharcából egyet sem nyert meg, összes, 11 párharcából is csak egyet (Anicet ellen). Mi hatszor, ők ötször adták el a labdát, sajnos ezek közül az egyik – Endié – egy gólba “fájt”.

Az ellenfél térfelén több labdát szereztünk (26-20), lényegesen erőteljesebben is támadtunk le (PPDA  7.9-17.3, Challenge Intensity 6.2-4.4).

A meccsen a korábbiaktól annyi eltérés volt a felállásunkban, hogy Isael került a balszélre Cicinhoval szemben (a párharcból született kezezés minden normális esetben egy tizenegyest ért volna nekünk…), Tokmac és Boli volt középen, a két szélső előtt.

Sokan felvetették, hogy Rebrov miért várt sokat a cserékkel. Ignyatenko, Skvarka és Szignyevics mutatóiból és a meccs utolsó hatodának statisztikáiból kiderül, hogy ebben az időszakban a fáradt hazaiak fölé nőttünk minden tekintetben. 79%-ban nálunk volt a labda, háromszor annyit támadtunk, sokkal több labdát szereztünk vissza és (ahogy a második félidőben végig) sokkal intenzívebben támadtunk le, ebben az időszakban a párharcokat is hoztuk, 21-16 arányban.

A meccs kimagaslóan legnagyobb helyzete Isaelé volt a 68. percben (0.52 xG), nem meglepő módon, a második Marcelinho emelése a 90. percben (amit Miha vágott ki), a harmadik pedig Frimpong kapufája. Ami a kaput eltaláló lövések védési nehézségét illeti (xcG), Lukoki gólja 0.61 pontot ért, Szignyevicsé 0.54-et, Isael távoli lövése pedig 0.35-öt hozott Ilijevnek.

A teljes Wyscout meccsriport:

A játékosok részletes adatai: