Így tette a Club és a szurkolók összefogása felejthetetlenné egy beteg kisfiú nagy napját.

Egy átlagos februári hónapot írtunk a 2019-es év elején. Volt egy család, akinek ez nem a rutinos, megszokott hétköznapokat jelentette. Pintér Attikáéknál ez egészen más volt. A 7 éves kisfiúnál Burkitt-limfómát diagnosztizáltak. A mindennapok rendje és szokása megváltoztak.

Attika, Pintér Bence karbantartó kollégánk unokaöccse, aki a Greenfield Hotel Golf & Spa és a Caramell Premium Resort****superior csapatát is erősíti.

Műszaki vezető Kollégánk, amikor értesült a történtekről tudta, hogy egyből lépni kell. A Caramell csapatát összefogta, mert tudta, hogy szüksége van a családnak a segítségre. A dolgozók közösen szerveztek egy „házon” belüli gyűjtést, mellyel szerették volna támogatni Attikát a gyógyulásban. Ugyanis ahhoz, hogy fel tudjon épülni otthon, szerető családjának körében, meg kellett teremteni a steril körülményeket. Ehhez számos renoválás és átalakítás véghezvitelére volt szükség, mely komoly költségeket vont maga után.

Szerettük volna azt, ha minél többen tudnának segíteni a családnak. Így született meg egy példaértékű összefogás a Greenfield Hotel Golf & Spa, Danubius Hotel és a Hunguest Hotel Répce Gold-dal együtt. A négy hotel dolgozói egyesítették őszinte és tiszta szeretetüket, amely során nagyon szép összeget sikerült összegyűjteni Attikáéknak.

Az elmúlt időszakok pozitív híre, hogy sikerült megfelelő donort találni a csontvelő-őssejt transzplantációra. Erre az eljárásra a családnak még várni kell, míg Attika is eléri azt az egészségi állapotot, amikor végrehajtható. Az otthoni környezet kialakítása közben, egy újabb nehézség állta a Pintér család útját. Kiderült, hogy a tetőszerkezetet is javítani kell ahhoz, hogy teljeskörűen tudják biztosítani otthoni gyógyulás lehetőségét a kisfiúnak.

Ezek hallatán nem volt kérdés, hogy továbbra is segítőkezet kell nyújtani Attikáéknak. Korábban említett Műszaki vezető kollégánk, Bandi és kisfia Andráska voltak egy Ferencváros mérkőzésen, melyen Böde Dánieltől, a mérkőzésen viselt mezét megkapták. Óriási volt az öröm. Amikor tudomást vettek a család nehézségeiről, egy percig sem gondolkodtak azon, hogy ez a mez lesz a segítségük egyikük kulcsa. Tudni illik, Attika óriási Ferencváros szurkoló, és emellett nagyon nagy Böde Dániel rajongó, ő az egyik példaképe. Ahhoz, hogy a mez még nagyobb értéket képviseljen, és annál is több segítséget tudjon nyújtani Attiéknak, Böde Dani aláírására is szükség volt. A ferencvárosi szurkolók közreműködésével ez meg is tudott valósulni. Bandi és kisfia felajánlásával – aki 8 évesen hatalmas tanúbizonyságot tett önzetlenségéről és segíteni akarásáról – útjára indítottuk a licitet, melyen elárverezésre került a mez, ami nem kevesebb, mint 250.000 Forint összegért talált gazdára.

December 8-án megrendezésre került a Ferencvárosi Torna Club szurkolói által egy adománygyűjtő focigála Budapesten, az Elek Gyula arénában. Az eseménnyel a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika támogatása volt a fő cél. Az eseményen az öregfiúk all-stars csapatát erősítette többek között Lisztes Krisztián és Vincze Ottó is, valamint a szurkolók csapatában Kucsera Gábor is jelen volt.

Erre a gálára kapott meghívást Attika és a családja az FTC szurkolói gárdájától. Nagyon nagy örömmel fogadták el a felkérést. Tudták a szülők is, hogy ez egy felejthetetlen élmény lesz mind nekik, mind pedig Attikának.

Hajrá Attika!

A Caramell Premium Resort****superior vezetősége és csapata segítségét, valamint támogatását biztosította a család részére abban, hogy eljussanak Sárvárról a fővárosba. Amikor a Caramell munkatársai megérkeztek a hajnali órákban Sárvárra, teljes zöld-fehér felszerelésben állt kint a kapuban Attika édesanyjával és édesapjával. Az egész Budapest felé vezető több, mint kettő órás utat vidámság, fülig érő mosoly és óriási izgatottság kísérte. Attika ekkor még nem tudta, hogy aznap ő nem csak egy szimpla mérkőzésen fog részt venni. Az Elek Gyula arénába érve a Green Monsters szurkolói csoport tagjai már várták nagyon a családod és meleg szeretettel üdvözölték őket. Elkísérték őket a tribünre, ahonnan több mérkőzést is végig tudtak nézni a többi Fradi szurkolóval együtt. Izgalmas küzdelmek zajlottak, melyet Attika óriási izgalommal követett végig. Ahogy lezárultak a mérkőzések, már el is kezdődött a meglepetések sorozata. A játékosok és a szervezők lehívták Attit a pályára. Kucsera Gábor leemelte a tribün első soraiból a kisfiút a pályára, majd odakísérte a többi játékoshoz. Itt látszódott már rajta egy kisebb meglepődöttség, de ahogy egy nagy közös szurkolás a kezdetét vette az arénában mindenki által, – Attival a középpontban – gyorsan elszállt az a kis apró félelem és segített szurkolótársainak az atmoszféra emelésében.

Egy oklevelet is kapott Atti, mellyel megköszönték, hogy jelenlétével emelte a rendezvény fényét. Hatalmas volt az öröm. A gálán a szurkolóktól rengeteg támogatást, csodás szavakat és szebbnél szebb Fradis tárgyat kapott. Lassan el kellett gondolkodni azon, hogy kettő autóval kell majd visszamenni Sárvárra.

Az egyik legmeghatóbb momentum az volt, amikor Vincze Ottó, korábbi Ferencváros játékos feljött a lelátóra és Attikával legalább 20 percen keresztül beszélt. Nagyon sok mindenről beszélgettek, suli, foci és persze a csajok is szóba jöttek. Ottó mesélt a gyerekkoráról, édesapjáról és a hőn áhított családi álomról, mely a Ferencváros volt. Nagyon sok tanulságos és megragadó történetet hallgathattak végig a körül levők, mely szólt a küzdésről, a harcról, az akaraterőről és nem utolsó sorban az álmok megvalósulásáról. Egy hatalmas öleléssel zárult a beszélgetés és természetesen a közös kép sem maradhatott el. Ezek után Attika is bizonyíthatta a többi kisgyermekkel együtt futballtudását egy büntetőrúgó verseny keretein belül. Nagy álma volt a kisfiúnak, hogy egyszer kapus poszton tudjon játszani. Ahogy Vincze Ottó korábban mesélt arról, hogy ha küzdünk az álmainkért és nem adjuk fel, azok igenis való válnak, Attika pár percre rá már is a kapus szerepében tündökölt. Ruháját nem kímélve vetődött, védett és profikat megszégyenítő módon vette az akadályokat.

Az élmények ezek után gazdagították tovább csak igazán a család szívét. Megérkeztek Attikáék a „Szentélyhez”, a Groupama Arénához. Még soha nem járt ott, lenyűgözte a látvány már kívülről is, hát még utána a bent történt események sorozata. Lehetőségük volt a szurkolók közreműködésének köszönhetőn megnézni a Ferencváros – Puskás Akadémia mérkőzést a VIP páholyból. Ezután jött a nap legnagyobb meglepetése. A kezdőrúgás előtt szóltak Attinak, hogy legyen kedves velük fáradni. Nagy volt a döbbenet. Most vajon hova viszik, mi fog történni? Ekkor történt meg az igazi csoda.

„Attika!”, mondták a szervezők, „Te fogod elvégezni a kezdőrúgást!”. Elmondhatatlan örömmámor és várakozás ült ki Attika arcára. Lovrencsics Gergővel kézen fogva ment ki a pályára Attis. Mindeközben a kivonulást a szurkolók egy hatalmas „mindent bele” rigmussal kísérték. Libabőrös szituáció volt. Amikor ott állt a kezdőkör közepén, elmondhatatlan érzés futott végig rajta. Több ezer ember, hangos szurkolás és üdvrivalgás.

Amikor vissza felment a szüleihez, megállt, a pálya felé fordult, széles mosollyal elkezdte nézni a meccset és egy apró kis könnycsepp csordult le az arcán. Ez volt az a pillanat. Akkor tudta mindenki, hogy ez a nap, ez az élmény mindent megért. Mindent.

„Attika, gyere!” szóltak ismét. Na vajon megint mi fog történni? Még egy meglepetés? Szinte lehetetlen. A Ferencvárosi B-közép lehívta magához Attikát, hogy közösen tudjanak szurkolni egy kicsit. Kézen fogva átsétált az egyik szurkolóval a kapu mögé a kisfiú és óriási tapsviharral és öleléssel fogadta őt a keménymag. Ismét egy libabőrös helyzet. A „Capo” mellé felállt Attika és mint 12. játékos, közvetlen a kapu mögül nézhette a mérkőzést, így még közelebb állva a kapushoz, Dibusz Déneshez, aki a kedvenc kapusa Attisnak.

Az előénekes megérintette a fiú vállát és megkérdezte: „Melyik a kedvenc dalod?” Attinak nagyon sok kedvenc dala, amiket kívülről tud énekelni, még ha álmából is ébresztik fel. Azt mondta: „a Hajrá Ferencváros!” Majd így szólt a „Capo”: „Ezt a dalt te fogod kezdeni!”. Ekkor mindenki feltette a kezét. Szurkolásra készen a tábor. Attikának odatartották a mikrofont és belekiabálta ahogy csak tudta: „HAJRÁ FERENCVÁROS!”. Mindenki elkezdett szurkolni és tapsolni. Leírhatatlan érzés és boldogság volt ez, még külsős szemmel is. A mérkőzésen parázs küzdelem volt, sok gól esett. 2-2 lett a végeredmény.

Az egész napos izgalmak és meglepetések hada kicsit lefárasztotta Attikát, hazafelé végig aludta az utat, egészen Sárvárig. A megérkezéskor kiszálltak a kocsiból, könnyes búcsút vettek a Kollégáktól és az egész napért elmondhatatlan hálásak voltak. Egy hosszas ölelés és egy pillanat alatt el is telt az egész nap. Attikát lefektették aludni és tudták, bíztak benne, hogy erről a napról még évekig fognak beszélni. Évekig!

Ezúton is szeretnénk nagyon megköszönni a segítséget, aki bármilyen formában hozzájárult Attika gyógyulásához és ehhez a naphoz.

Szeretnénk köszönetet mondani a szállodáknak, valamint az összes dolgozójuknak, hogy segítettek a gyűjtésben és gondolkodás nélkül biztosították a családod támogatásukról.

Nagy köszönet illeti a Tendix Hungária Kft.-t, akik megvásárolták Böde Dániel aláírt mezét és ezzel óriási segítséget nyújtottak a Pintér családnak.

Külön hálánkat és köszönetünket szeretnénk kifejezni a ferencvárosi B-közép szurkolótáborának, a Green Monsters-nek, akik példaértékű segítségnyújtást biztosítottak és lehetővé tették azt, hogy ez a csodálatos nap, ezzel a számos szebbnél-szebb eseménnyel megtudjon valósulni. Egy életre szóló fantasztikus élményt varázsoltak Attikának, amit soha senki nem tud elvenni tőle és örökké emlékezni fog.

Attika harcol, küzd és nem adja fel soha. Egy igazi harcos! Reméljük, hogy ez a tiszta szív és lélek fiú teljes életet tud majd élni és úgy rúgja a bőrt a grundon, ahogy azt a korabeli gyermekek is teszik.

Ahogy az egyik ferencvárosi rigmus is szól: „Küzdeni mindig, feladni soha!”

Hajrá Attika!

forrás: caramell.hu

GYÓGYULJ MEG ATTIKA!