A rákot kétszer is legyőző hokisunk visszavonult. Köszönünk mindent, Ricsi és sok sikert kívánunk a civil életben!

Leültünk tárgyalni a klubbal, végül abban maradtunk, közös megegyezéssel elválnak útjaink. Kizárólag a Fradiban tudtam volna elképzelni a folytatást, nem akartam egyetlen másik csapatban sem szerepelni. Így végül arra az elhatározásra jutottam, hogy visszavonulok – mondta a sportoló, aki borzasztóan nehéz időszakot tudhat maga mögött, számára az élvonalbeli bajnoki címig rendkívül hosszú és fájdalmas út vezetett.

Az életéért kellett küzdenie, de kétszer is legyőzte a nyirokcsomórákot. Először 2015-ben diagnosztizálták nála a betegséget, amely a sikeresnek tűnő kezelések után 2017-ben kiújult. Tavaly februárban őssejtátültetésen esett át, ami jól sikerült, s visszatérhetett a jégre. Összesen 43 meccsen kapott szerepet, egy találatot és két gólpasszt jegyzett, Erste Liga-győzelmet ünnepelhetett az FTC-vel.

Legutóbb két héttel ezelőtt volt kontrollon, hála égnek, csak jó hírt közöltek vele.

Szerencsére minden leletem rendben van, s jól érzem magam. Az orvosom ráadásul egy kicsit meg is könnyebbült, amikor bejelentettem, hogy többet nem jégkorongozom, így ugyanis jobban tudom kímélni a szervezetemet – tette hozzá Hardi, akinek továbbra is jó a kapcsolata a csapattársaival.

Meccseken nem voltam még kint, de a srácokkal szoktam találkozni. Annak ellenére, hogy már nem játszom velük, megmaradt a jó viszony.

A sportember a visszavonulását követően is tele van tervekkel, tervezi a civil életét.

Mindent megteszek azért, hogy a civil életben is megtaláljam a számításaimat. Vendéglátást, valamint szállodamenedzsmentet tanultam az iskolában, ezen a területen szeretnék elhelyezkedni. Vannak terveim, jelen állás szerint lesz egy befektetési lehetőségem, s még az is elképzelhető, hogy Németországba költözöm – tette hozzá.

Szurkol a társaknak

Hardi Richárd továbbra is drukkol volt együttesének. Bár a Fradi jelenleg csak harmadik a bajnokságban, bízik volt csapattársaiban, képesnek tartja őket a címvédésre.

Szurkolok nekik továbbra is, remélem, hogy ismét bajnoki címet nyer a csapat – mondta Hardi.

Blikk