A fradista lányok 13 találatot jegyeztek a VB második csoportmeccsén.

Női kézilabda, világbajnokság, C-csoport, 2. forduló
Spanyolország 29–25 (18–13) Magyarország
Fradista gólok: Lukács 4, Háfra 2, Kovacsics 2, Márton 2, Schatzl 2, Klujber 1

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Bíró Blanka

Úgy gondolom, hogy a mérkőzés elején kialakult nagy különbség végig kísért minket, ezzel nagyon megnehezítettük magunknak a találkozót. Volt már rá példa a felkészülés során, hogy az első és a második félidő eleje nem sikerült jól, erről külön beszéltünk, hogy nagyon kéne figyelnünk. Nem szabad most csüggednünk, még nagyon sok meccs van előttünk, menni kell tovább. Most lesz egy szünnapunk, ami jót fog tenni nekünk, kitisztíthatjuk a fejünket és több időt készülhetünk Montenegróra.

Schatzl Nadine

Ezt a meccset már elrontottuk az első félidőben. Mire felismertük, hogy mi lehet eredményes a spanyolok ellen, már késő volt. Támadásban pont azokat a hibákat követtük el, amiket megbeszéltünk, hogy nem szabad. Túl sok labdát adtunk el, túl sok technikai hibánk volt, ami az ellenfélnek kedvezett. A második félidőben feljavult a kapusteljesítményünk és a védekezésünk, de ez már nem volt elég az egyenlítéshez. Még van hátra három meccs a csoportban, előre kell néznünk és tanulni a hibáinkból.

Kim Rasmussen

Az elejétől kezdve hátrányban voltunk, végig rohantunk az eredmény után. Nagy nyomás alatt játszottunk, de figyelembe kell venni, hogy ez egy fiatal csapat, annyit még nem voltunk együtt, hogy ezt meg tudjuk oldani. Az első félidőben szinte nem volt védésünk, a folytatásban beállt Bíró Blanka, aki fantasztikusan védett. Folyamatosan változtatnunk kellett, de igazából nem tudtunk jó helyzeteket kialakítani. Rengeteg eladott labdánk volt, próbáltam forgatni a csapatot, pozíciókat váltottunk, meg kellett néznem, hogy mi működik. Ha hátrányban vagyunk, meg kell találnunk azt az egy dolgot, ami működik. Mentálisan ez egy kicsit nehéz időszak volt most, olyan kézilabdát kellett játszanunk, amit eddig még nem nagyon játszottunk és ez hozta a stresszfaktort a mérkőzésbe. Az én feladatom, hogy a csapatot visszaemeljem arra a szintre, ahol vagyunk, hogy a következő mérkőzések már úgy sikerüljenek, ahogy szeretnénk. Ma nem volt esélyünk a nagyon jó formában játszó spanyolok ellen.