Az F-csoportot érhetjük el a Nemzetek Ligájából, ahol a franciák, a németek és a portugálok várják ellenfelüket – Marco Rossit is megkérdezték a sorsolásról.

Az UEFA szombat délután a jövő évi Európa-bajnokság egyik helyszínén, Bukarestben készítette el az EURO2020 csoportbeosztását, így kialakult a torna – egyelőre nem végleges – programja is. Amennyiben a magyar válogatott sikeresen zárja pótselejtezőit, a német, a francia és a portugál válogatottal kerül egy csoportba, utóbbi kettővel a Puskás Arénában játszik.

F-CSOPORT (Budapest, München)

1. Németország
2. Franciaország
3. Portugália
4. Az A- vagy D-liga rájátszásának győztese

Marco Rossi

Először természetesen még ki kell jutnunk az EB-re és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez sikerüljön, még akkor is, ha ez nagyon nehéz lesz. Már a Bulgária elleni meccs sem lesz könnyű, és ha azt a meccset megnyerjük, akkor elképzelhető, hogy a roppant erős Izlanddal kell majd játszanunk, igaz hazai pályán. Ha ezt a két meccset sikerül megnyernünk, akkor pedig hihetetlen csoportban leszünk az Európa-bajnokságon. Mondtam már korábban is, hogy sosem volt szerencsém a sorsolásokon és ez ma is bebizonyosodott. Egyértelműen ez a legnehezebb csoport amibe kvalifikáció esetén kerülhettünk: három nálunk sokkal erősebb ellenfélről beszélünk, hiszen a 2016-os Európa-bajnokság négy elődöntőséből három a mi csoportunkban van, a negyedikkel pedig a selejtezők során játszottunk. Nem is szeretnék még ennyire előreszaladni, mert nekünk egyelőre a rájátszás két mérkőzésére kell koncentrálnunk, és arra, hogy ezeken a lehető legjobban teljesítsünk.

MLSZ