A fradista lányok 24 találatot jegyeztek a VB nyitómeccsén.

Női kézilabda, világbajnokság, C-csoport, 1. forduló
Magyarország 39-15 (22-8) Kazahsztán
Fradista gólok: Márton 7, Schatzl 7, Lukács 5, Klujber 3, Háfra 2

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Klujber Katrin

Szerintem látszódott rajtam, hogy az első meccsem volt világversenyen a felnőttek között. Az elején egy ideig nem tudtam, hol vagyok, de a második félidőre azért belejöttem. Megbeszéltük, hogy a védekezés fontos lesz, az egész tornán az lesz a kulcs, mennyire leszünk hátul fegyelmezettek. Ezt próbáltuk a nyitó meccsen is gyakorolni. Volt egy periódus, amikor kevésbé jött össze, ám a találkozó egészét tekintve kemények tudtunk maradni. A spanyolok ellen nehezebb mérkőzésre számíthatunk, ma már készülni fogunk belőlük.

Márton Gréta

Kicsit elfáradtam, de szerintem ez a csapatról is elmondható. Szerettük volna nagyon jól elkezdeni ezt a világbajnokságot és szerintem ez sikerült is. Szerettük volna gyakorolni a kínai figurát, hogyha esetleg ilyen szituációra kerül a sor, akkor tudjunk újat húzni. Izgultam egy kicsit, hogy sikerül-e, mert élesben még sosem próbáltuk. Nagyon készültem fejben a mai mérkőzésre és szerettem volna nagyon jól bemutatkozni. A lányoknak köszönhetően nagyon jó helyzetekbe kerültem és örültem, hogy sikerült minden helyzetemet gólra váltani. Amikor kezdtem elfáradni, mindig kinéztem a kispadra és láttam, hogy buzdítanak és ez nagyon sokat jelentett nekem.

Schatzl Nadine

Örülök, hogy ilyen nagy különbségű győzelmet tudtunk aratni, nagyon sok szélsőhelyzetre számítottunk mindkét oldalon és boldog vagyok, hogy ezt így tudtuk meghálálni a lövőinknek. A védekezésünk egész jó volt, hiszen nagyon kevés gólt kaptunk hatvan perc alatt, tudtunk pár dolgot gyakorolni, ami holnap a spanyolok ellen jól jöhet. Azt gondolom, hogy ma tényleg azt csináltuk a pályán, amire felkészültünk, a hibáinkat pedig holnapra megpróbáljuk kijavítani. Nagyon jól teljesítettek a fiatal játékosok egytől-egyig, nagyon bízom benne, hogy a többi meccsen is így fognak szerepelni. A spanyolok ellen egyértelmű győzelmet szeretnénk, három-négy olyan játékosuk van, akikre nagyon kell koncentrálnunk, de tavaly is sikerült, így idén is sikerülhet őket legyőzni.

Kim Rasmussen

Olyan mérkőzés volt, mint amit vártam, a második félidő első 8-10 perce viszont nem úgy alakult, mint ahogy szerettem volna, de hát ez volt az első mérkőzésünk a világbajnokságon. Mindenki kapott lehetőséget, hogy bizonyítson, így senki sem lehet fáradt holnapra, hiszen tudjuk, hogy Spanyolország 15 góllal verte Romániát és mindig azt mondom, hogy a spanyol válogatott nagyon veszélyes. A mai mérkőzésen domináltak a szélsőink, nagyon sok gólt tudtak lőni, gyorsan tudtak indulni, csináltuk nekik a lehetőségeket. Lehet, hogy a következő mérkőzéseinken nem tudunk ilyen hatékonyan játszani szélen, de örülök, hogy mind a négy szélsőnk ilyen szépen tudott bemutatkozni a vb-n. Nagyon jó napunk volt, de holnap kemény lesz.