Kettős győzelemmel búcsúztattuk a dózsásokat, akik csak a kiállításpercek gyűjtésében jeleskedtek.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 2. kör, 2. mérkőzés
Ferencváros 3–1 UTE
Harmadok: 1-1, 2-0, 0-0
Gólok: Switzer (+1, Tóth A., Kulmala), Tóth A. (Nagy, Karmeniemi), Tóth A. (Nagy, Switzer)

Továbbjutott az FTC kettős győzelemmel, 6-2-es összesített eredménnyel.

Arany (Nagy K.)
Rantanen, Tóth Gergely – Nagy G., Pavuk, Tóth Ad.
Karmeniemi, Pulli – Kulmala, Switzer, Tóth Ri.
Hegyi, Sarcia – Farkas, Roczanov, Tóth Gergő
Boros, Jászai – Hajós, Pozsár, Tóth Re.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a múlt héten tragikus hirtelenséggel elhunyt fradista társunkra, Ivánczi Zsoltra emlékeztünk a jégcsarnokban. Nyugodj békében, Mefi!

View this post on Instagram

Nyugodj békében, Mefi! 😟💚

A post shared by Üllői Százhuszonkilenc (@ulloi129) on

A Magyar Kupa 2. körének visszavágóján a lila-fehérek már a kezdéstől kezdve a botrányra fókuszáltak, olasz favágójuk fél perc elteltével harcolt ki magának végleges kiállítást, később Carlson, valamint Sikorcin is erre a sorsra jutott – összesen 109 percet szedtek össze. Az első ötpercest gyorsan meg is büntettük, pillanatok alatt betaláltunk, Switzer közelről emelte fel a felső sarokba a pakkot. Erre még tudott válaszolni ellenfelünk, egy kapu előtti kavarodás után, de a második harmadban bevittük a végső csapásokat: a végrehajtó Tóth Adrián volt, aki kétszer is mattolta Duscheket, előbb egy oltári nagy potyával, majd egy kipattanót tuszkolt be. Innentől kezdve pedig főleg arra kellett koncentrálnunk, nehogy valaki áldozatul essen a dózsások sportszerűtlen játékának, szerencsére sikerült megúsznunk Baróti bunkóinak ámokfutását.

Fodor Szabolcs

Az első harmad nem tetszett, az első gól után azt hittük, hogy minden sínen van, nem dolgoztunk, korcsolyáztunk eleget, nem játszottuk a játékunkat. Az öltözőben ezt átbeszéltük a szünetben, amit utána láttunk, az nagyon tetszett, a második harmadban 20-4 volt a kapura tartó lövések száma ide. Ott el is döntöttük a továbbjutás sorsát. A harmadik harmad említésre sem méltó, inkább cirkuszra hasonlított, mint hokimeccsre… Direkt nyolc támadóval fejeztük be, nehogy a legjobbak megsérüljenek. Most elég volt 20 percnyi jó játék, úgy gondolom, hogy megérdemelten jutottunk a legjobb négy közé.