Varga Dénes egészpályás góllal szomorította Nagy Viktort.

Férfi vízilabda, OBI, 7. forduló
Szolnoki Dózsa 7-18 Ferencváros
Negyedek: 1-5, 2-5, 1-3, 3-5
Gólok: Varga 5, Vámos 3, Bicari 2, Fountoulis 2, Zalánki 2, Jansik 1, Kállay 1, Nyíri 1, Younger 1

Bővebb beszámoló: Fradi.hu

Zengett a Dózsa uszodája a fradistáktól, szép számú Fradi-tábor jelent meg a rangadóként beharangozott bajnoki mérkőzésen Szolnokon. Ennek ellenére kis túlzással egy edzőmeccs alakult ki igen hamar, miután kiváló védekezéssel, Vogel-bravúrokkal és szinte hibátlan támadójátékkal gyakorlatilag egy negyed alatt megtörtük a házigazdákat, akik a nagyszünetig mindössze három gólt szereztek, a harmadik negyedben pedig már a tízet is rájuk számolhattuk. A meccs jelenete mindenképpen Varga Dénesé, aki a saját kapunk előteréből szerzett gólt, miután átívelte a labdát a kiúszó Nagy Viktor felett – a válogatott kapusát félidőben le is cserélték. Ahogy mi is tudtuk pihentetni Vogel Somát, Gárdonyi András szállt helyette vízbe, jól is teljesített. Ezzel a szép győzelemmel önbizalmat gyűjthettünk a szerdai Bajnokok Ligája találkozóra, Olaszországba utazunk a Pro Recco otthonába.

Jansik Szilárd

Nem számítottam ekkora gólkülönbségre, hiszen három edzésen tudtunk készülni a Szolnokra. Az elején sikerültek a lövéseink, blokkjaink, míg a Szolnok lövései és blokkjai nem voltak a helyén, ez meghatározó volt. Elhúztunk három-négy góllal, onnantól pedig azt láttam rajtuk, nem nagyon hiszik el, hogy visszajöhetnek. Szeretném megköszönni a fradistáknak, hogy ennyien eljöttek Szolnokra és buzdítottak minket.

Varga Zsolt

A két csapat között nincs ekkora különbség, ma nagyon jó alappal, egy nagyon jó védekezéssel tudtuk végigjátszani a mérkőzést, volt egy kiváló kapusteljesítmény, Soma nagyon jól védett, amíg bent volt, erre tudtuk építeni a támadójátékunkat, ami elég hatékony volt az átlövésektől kezdve a centerjátékig. Elégedett vagyok a mai teljesítménnyel.