A fiatal apuka a háló előtti és a pelenkázóasztal melletti teljesítményét is értékelte.

A gólvonalon és a pelenkázó mellett is helytáll a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes. A futballista az Európa-liga csoportkörében már másodszor nem kapott gólt, a zöld-fehérek a moszkvai 1-0-s siker „visszavágóján” hazai pályán 0-0-ra végeztek a CSZKA-val. Idén tizenkilenc tétmérkőzéséből hét alkalommal nem tudták bevenni a kapuját az ellenfelek.

Dibusz elárulta, nemcsak az motiválja, hogy Gróf Dávid személyében a válogatottnál is számításba vett riválist kapott klubjában, de az is, hogy október végén megszületett a kisfia, Bence. A Ferencváros kapusának általában nincs sok tennivalója a baba mellett éjszakánként, hogy kipihenhesse magát, de amikor csak tud, besegít feleségének, Petrának.

Óriási erőt ad, hogy most már Bence is otthon vár rám. Teljesen más érzés hazamenni édesapaként a meccsekről, az edzésekről. Nagyobb a felelősség is rajtam, hiszen még egy szempár követi majd a teljesítményemet – mesélte Dibusz, aki igyekszik minél jobb apuka lenni. – Szeretném, ha büszke lenne rám a kisfiam. Remélem, egyszer majd visszanézi, hogy a születése idején milyen mérkőzéseken védtem az Európa-ligában. Otthon általában a feleségemé az éjszakai műszak, hogy tudjak pihenni, de ha szabadnapom van, akkor kiveszem a részem a fürdetésből, az altatásból, már túl vagyok az első pelenkacserén is. A meccsek után mindig nehezen alszom el, ilyenkor este is tudom tehermentesíteni a páromat, s én szoktam babázni.

Dibusz Dénes és kisfia, Bence

A kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Dibusz védéseinek is köszönhetően a Ferencváros továbbjutási esélyei nem rosszak, a magyar bajnok a H csoportban négy meccs után öt ponttal áll, eggyel lemaradva a másodikként jegyzett bolgár Ludogorec mögött.

A CSZKA elleni négy megszerzett pont óriási teljesítmény. Kicsit sajnáljuk, hogy itthon nem sikerült győznünk, de nem vagyunk elégedetlenek. Megmaradtak a továbbjutási esélyeink, jó lenne legközelebb az Espanyol ellen is pontot vagy pontokat szerezni – tette hozzá a kapus, aki már a Debrecen elleni vasárnapi NB I-es találkozóra készül.

Uruguay ellen biztosan játszik

A Puskás Aréna jövő pénteki, Uruguay elleni stadionavató mérkőzésén Dibusz áll majd a válogatott kapujában – jelentette ki korábban Marco Rossi szövetségi kapitány.

Örültem a hírnek, nagy megtiszteltetés a Puskás Aréna megnyitóján védeni. A Groupama Aréna első meccsén is játszhattam, örök élmény számomra. Mindenki várja a meccset – mondta Dibusz.

forrás: blikk.hu