Játékosainkat kérdezték a CSZKA Moszkva elleni iksz után.

Botka Endre

Sokkal több helyzetünk volt mint kint, és sokkal jobban is játszottunk. Védekezésben nem volt akkora nyomás rajtunk, mint Moszkvában. Bármelyik csapat szerezhetett volna gólt, de szerintem összességében a 0-0 reális eredmény. Hittünk abban, hogy itthon is szerezhetünk három pontot, akkor pedig még ennél is jobban állhatnánk. Egy játékos minden meccsen nyerni szeretne, és ebben a meccsben benne is volt a siker lehetősége. Sokkal inkább, mint a kintiben. Sigér Dávid sérülése miatt eggyel kevesebb védekező középpályásunk volt, de a lényeg az, hogy nagyon jól felkészültünk. Tudtuk, hogy a széleken próbálkoznak majd, ez a második félidő végére néha össze is jött nekik, de 70 percig szinte minden működött, amit megbeszéltünk. Nem mondom, hogy ez az én helyem. Ha Lasha Dvali felépül, akkor jöhet is vissza, ez az ő pozíciója, nem az enyém, pláne a baloldalon. Én megyek vissza jobbra, nekem ez nem fekszik, de itt kellettem most a csapatnak, megtettem, amit tudtam. Az Espanyol talán nem fog akkora figyelmet fordítani majd ránk. Meg kell verni őket és a Ludogorecet is, és akkor nincs kérdés, a bolgároknak úgyis van mit törlesztenünk.

Dibusz Dénes

A papír tetején, alján, elől vagy hátul, mindenhol aláírtuk volna ezt a két eredményt. Nagyon nagy dolog, hogy ezt a két meccset kapott gól nélkül, négy ponttal tudtuk hozni. Picit sajnáljuk, hogy a győztes gól nem jött össze. A második félidőben pár alkalommal már csak rajtunk múlt, hogy nem találtunk be, de nem vagyunk elégedetlenek. Otthon már ketten várnak, így még nagyobb a felelősség. Ugyan a kicsi még nem lát el a tévéig, de szeretném, ha ő is büszke lenne rám. Később majd visszanézheti mi volt, amikor megszületett. Amikor tudok, segítek otthon, meccs után úgyis nehezen megy az alvás, ilyenkor segítek éjszaka is. Nagyon nagy megtiszteltetés hogy a Puskás Aréna első meccsén pályára léphetek. A Groupama Aréna megnyitóján is én védtem, ez egy örök élmény, hatalmas dolog, ráadásul a történelemkönyvekbe is bekerülhetek. De egyelőre nem foglalkozok ezzel különösebben, van egy meccsünk még addig.

Lovrencsics Gergő

Tudom, hogy egy pontra van a Ludogorec, de nem szabad belemenni a számolgatásba. az Espanyol elleni döntetlen után is becsúszott egy 0-3, ebben a csoportban bármi előfordulhat. A Ludogorecen kívül szerintem leírtak minket ebben a csoportban. A Fradi volt a legkevesebb ponttal rendelkező csapat a sorsolás előtt, mi voltunk a leggyengébbek. Bizonyítani akartunk és sikerült is, ez adott erőt nekünk.

Tokmac Nguen

Kemény meccs volt. Az elmúlt egy hónapban nagyon sok mérkőzésünk volt. Az eredménnyel nem lehetünk elégedetlenek. Voltak helyzetek mindkét oldalon, de ezek most nem mentek be. Azt, hogy most ilyen pozícióban lehetünk, magunknak köszönhetjük, de csak a következő meccsre koncentrálunk. Tesszük a dolgunkat, és bízunk benne, hogy ebből valami nagy dolog is kisülhet. Nem sokan számítottak erre, boldogok vagyunk, hogy ilyen jól állunk, és a szurkolóink miatt is nagyon elégedettek lehetünk. Az Espanyol jó formában van, nem lesz könnyű dolgunk annak ellenére sem, hogy már továbbjutottak. Én nyerni akarnék a helyükben, ilyenkor lehet igazán felszabadultan játszani, de majd meglátjuk.

Bővebb interjúk: Csakfoci, NSO, Origo