Kim Rasmussen kijelölte bő keretét.

A nemzeti csapat 28 fős névsorában helyet kapott clubunkból: Bíró Blanka, Lukács Viktória, Klujber Katrin, Kovacsics Anikó, Pásztor Noémi, Háfra Noémi, Klivinyi Kinga, Márton Gréta és Schatzl Nadine.

A magyar válogatott november 23. és 26. között Dél-Koreában a Szöul Kupán vesz részt, a világbajnokságot pedig november 30. és december 15. között rendezik Japánban.

A teljes keret és program: MKSZ

Kim Rasmussen

A 28 fős keret legtöbb játékosa folyamatosan velünk dolgozott az utóbbi egy évben, fontos, hogy stabilak legyünk a világbajnokságon. A keret tagjai közül Kovács Anna az utóbbi éveket is tekintve talán most van a legjobb formában, fizikailag is jó állapotba került, Vámos Petra pedig folyamatosan lehetőséget kap klubjában, a fizikai teszteken ő is jól teljesített, hiszek benne, hogy stílusa jól illeszkedhet a mi stratégiánkba, amennyiben lehetőséget kap a világbajnokságon. Több fiatal játékos is kopogtat a keret ajtaján, számosan közülük szerepelnek a névsorban, de akik ezúttal nincsenek ott, ők is berobbanhatnak, akár már jövőre, de már a mostani keret az elmúlt időszak fiatalításának jegyében állt össze. Nagyon örülök, hogy ennyi tehetséggel dolgozhatok együtt, akik még mindig csupán 20-23 évesek, esetleg annál is fiatalabbak. A világbajnokságra 18 játékos utazik majd ki, a jövő héten már a szűkített keretet is kihirdethetjük.